На 28 ноември 2013 г. в района на пирамида 246 до село Голям Дервент, община Елхово, Ръководството на Сухопътните войски организира пресконференция, на която командирът на Сухопътните войски генерал-майор Нейко Ненов представи брифинг за изпълнението на задачите от операция „Съвместни усилия 2013”.

В пресконференцията участваха вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев, министърът на отбраната Ангел Найденов, началникът на отбраната генерал Симеон Симеонов, заместник-началникът на отбраната генерал-лейтенант Стефан Василев, заместник-директорът на Държавната агенция за бежанците о.з. генерал-майор Васил Върбанов.

Гости на пресконференцията бяха областният управител на област Ямбол Николай Пенев, кметът на община Елхово Петър Киров, кметът на община Болярово Христо Христов, началникът на кабинета на министъра на вътрешните работи г-н Великов, началникът на кабинета на министъра на отбраната г-н Жерков и директорът на областна дирекция на МВР комисар Генчо Иванов.

Пресконференцията отразиха четиридесет представители на български национални и регионални електронни и печатни медии и осем представители на чуждестранни медии.

Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени