Днес, 17.01.2014 г. от 11:00 ч. в залите на Регионален исторически музей град Благоевград, се проведе тържествено честване на 90 – годишния юбилей на видния общественик и участник във Втората световна война Г-н Антон Москов.

Събитието беше организирано от Община Благоевград, военно формирование 26400 – Благоевград, Регионален исторически музей, Военен клуб Благоевград и областните и регионални военно-патриотични съюзи.

На тържественото събрание посветено на 90-годишния юбилей, гостите имаха удоволствието да се запознаят както с достойния житейски път на г-н Москов, така и с много исторически събития, в които г-н Москов е участвал като взводен командир на 11-и артилерийски полк и като участник в заключителните и решителни боеве при Драва.

Г-н Москов получи много поздравителни адреси и подаръци и пожелания за добро здраве и енергия за да продължава да се занимава с обществено полезни дейности.

Мероприятието беше уважено от заместник кмета по Хуманитарни дейности г-н Валери Смиленов, представители на всички местни институции, представители на военно-патриотични съюзи и от много граждани.

Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени