В края на седмицата по време на изнесена пресконференция на министъра на отбраната в Рибарица бяха поканени да присъстват командирът на Сухопътните войски генерал-майор Стефан Василев, заместник - командирът на Сухопътните войски  бригаден генерал Нейко Ненов, началникът на отдел „Специални сили” в Командването на СВ полковник Димитър Шивиков и началникът на канцеларията на командира на СВ полковник Любчо Тодоров.

Министър Ангелов заяви, че това е последното им представяне с настоящите им звания и че от първи ноември 2012 г. ще влязат в сила промените в командването на Сухопътните войски и на двете механизирани бригади.

Така, след като президентът и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили господин Росен Плевнелиев връчи пагоните с новите по-високи звания на висшите офицери, генерал -  майор Стефан Василев ще се оттегли от прякото ръководство на Сухопътните войски и със звание  генерал-лейтенант ще отиде в Щаба на отбраната като пръв заместник на генерал Симеонов.

На бригаден генерал Нейко Ненов ще бъде присвоено звание генерал -майор и той ще стане командир на Сухопътните войски.

За негов заместник от Карлово ще дойде бригаден генерал Красимир Кънев.

След удостояването им със звание „бригаден генерал” полковник   Димитър Шивиков ще поеме командването на 61-ва Стрямска механизирана бригада в Карлово, а полковник Любчо Тодоров – на 2 –ра механизирана бригада в Стара Загора.

Генерал-майор Стефан Василев, бригаден генерал Нейко Ненов, полковник Димитър Шивиков и полковник Любчо Тодоров се представиха пред журналистите, разказаха за пътя, който са изминали до този момент като офицери от Българската армия и благодариха за оказаната им чест и за доверието, което им е гласувано.

Copyright © 2020 Сухопътни войски. Всички права запазени