На 21 и 22 май 2024 г. на учебен център „Анево” се проведе вътрешно състезание по тактическа стрелба в динамични условия между представителните отбори на формированията от 61-ва Стрямска механизирана бригада, от състава на Сухопътните войски.

Участниците водеха огън по цели на къси и пределно къси разстояния и изпълняваха стрелба от различни положения след придвижване със смяна на видовете оръжия.

За пореден път военнослужещите демонстрираха висока мотивация за победа, състезателен дух и точен стрелкови мерник.

В крайното класиране първото място зае отборът на 2-ри механизиран батальон, на второ място се нареди отборът на 3-ти механизиран батальон, а на трето място е отборът на самоходния артилерийски дивизион.

В индивидуалното класиране при жените първото място завоюва старши сержант Теодора Николова от самоходния артилерийски дивизион, следвана от редник Десислава Станева от батальона за защита на силите, а на трето място се класира редник Цонка Димитрова от 3-ти механизиран батальон.

При мъжете първи се класира старши сержант Борислав Борисов от 3-ти механизиран батальон, на второ място редник Кристиян Кацаров от 2-ри механизиран батальон и на трето място се класира сержант Даниел Табанджов от 2-ри механизиран батальон.

Командирът на бригадата бригаден генерал Маргарит Михайлов награди първенците с купи, грамоти и медали, а на отбора шампион връчи и преходната купа за най-добър отбор по тактическа стрелба. 

Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени