От днес, 22.05 до 27.05.2023 г., под ръководството на майор Николай Щурков-командир на 3-ти механизиран батальон на 3-то бригадно командване-Благоевград, от състава на Сухопътните войски, започна провеждането на тактико-строеви занятия и ротни-тактически учения (РТУ).
На 22 и 23.05 се провежда РТУ с 2-ра механизирана рота с командир лейтенант Иван Дуков на тема: „Участие на усилена механизирана рота в контраатаката на механизирания батальон“. В учението участват още танков взвод от Република Италия и българска самоходна минохвъргачна батарея.
Целта на учението е да се проверят и оценят способностите на командирите на 2-ра  механизирана рота, танковия взвод от Република Италия и самоходната минохвъргачна батарея за планиране на операцията и управление на подчинените формирования, както и способностите им за действия в международна среда, а също и уменията на командирите да организират и водят настъпателния бой.
През днешния ден формированията се подготвят за настъпление в изходния район, извършват инженерно дооборудване и организират боя на местността.

Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени