На 6 януари България чества 165-та годишнина от рождението на Христо Ботев.

В гр. Калофер военнослужещи и военния духов оркестър на 61 Стрямска механизирана бригада участваха в тържествата по повод празника. Слово за живота и дейността на поета революционер произнесе командирът на бригада бригаден генерал Димитър Шивиков. Като част от честванията беше и рецитал на сихотворения на Ботев от актьора Иван Налбантов. В знак на признателност бяха поднесени гирлянд на славата, венци и цветя.

Град Смолян също отпразнува 165-та годишнина с почетен караул пред паметника на Христо Ботев в центъра на града. В ритуала участваха военнослужещи от състава на 101 алпийски батальон с командир подполковник Димитър КАЦАРОВ.

В град Пловдив военнослужещи от военно формирование 44220, от състава на 55-ти инженерен полк, участваха в тържествен ритуал за поднасяне на венци и цветя пред бюст-паметника на Христо Ботев в „Цар Симеоновата градина”.                         

Да се поклонят пред подвига на Ботев бяха дошли народни представители, кметове на общини и населени места, общински съветници, представители на неправителствени родолюбиви и военнопатриотични организаци и много гости.

Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени