На официална церемония беше дадено начало на участието на формированията за противовъздушна отбрана от Сухопътните войски в учението на НАТО „RAMSTEIN LEGACY 2024“ от учебен полигон „Корен“. Учението се провежда на териториите и във въздушните пространства на Република България и Румъния и ще продължи до 14 юни.

Сухопътните войски участват с формирования за противовъздушна отбрана, въоръжени със зенитно-ракетен комплекс „ОСА“. В учението участват още Военновъздушните сили със зенитно-ракетен комплекс „КУБ“ и Многонационалната бойна група на НАТО в България с рамкова държава Италианската република, с преносими зенитно-ракетни комплекси „Стингър”, които се предислоцираха на учебен полигон „Корен“ през вчерашния ден. Управлението на формированията ще се осъществява от развърнат Групов оперативен център на територията на полигона.

Като част от учението, в периода от 11 до 13 юни, ще се проведат стрелби на зенитен полигон на Военновъздушните сили „Шабла“, където формированията за противовъздушна отбрана от Сухопътните войски ще демонстрират способности за стрелба с преносими зенитно-ракетни комплекси.

 

Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени