Министерството на отбраната за девета поредна година организира за децата на военнослужещи и цивилни служители, загинали при или по повод изпълнение на военната служба или при трудова злополука ски-лагер в к.к. Пампорово.

         Благотворителната инициатива под наслов „Да подарим незабравим спомен на нашите деца“ е идея на Сдружението на жените-военнослужещи, но лагерът се осъществява най-вече с подкрепата на Министерството на отбраната - Дирекция „Социална политика и политика по военнопатриотичното възпитание“, Изпълнителна агенция „ВК и ВПД“, Фондация „Деца на Българската армия“ и не на последно място „Пампорово АД“. Основната задача е подпомагане на социалната интеграция и личностната реализация на децата.

Като специален гост на събитието беше поканен командирът на Сухопътните войски генерал-майор Деян Дешков, който  в обръщението си към децата изрази своята искрена  радост, че е сред тях и сподели, че тази среща е истински важна за него не просто защото в тяхно лице вижда бъдещето, а защото те са хората, от които зависи какво ще бъде това бъдеще.

Разговорът продължи с приятелски диалог, по време на който децата поставиха редица въпроси – какво е да си лидер, как се управлява и ръководи най-големия вид въоръжена сила и др. „Вие трябва не само да убеждавате, вие трябва да мотивирате, трябва да водите. Много важно е какви амбиции имате и какви цели ще си поставите“ – отговори на тези въпроси командирът на Сухопътните войски. Той сподели личния си опит и предизвикателствата, които като офицер е преодолял, как това го е изградило като професионалист и допълни, че СВ ще продължават да се включват в тези добри каузи.

Генерал-майор Дешков представи филм за Сухопътни войски, който децата изгледаха с интерес. В отговор на тяхното любопитство той им разказа за наличната военна техника във формированията на Сухопътни войски и постигането на натренираност на военнослужещите по време на учения.

 

Copyright © 2023 Сухопътни войски. Всички права запазени