Днес, 18.12.2015 г., приключи обучението на 53-ма военнослужещи от Сухопътни войски в Центъра за подготовка на специалисти (ЦПС) с командир полковник Любомир Вачев. Те се обучаваха в общовойскова и военна подготовка за придобиване на първо сержантско звание.
В тържествената обстановка на плаца на формированието, военнослужещите получиха своите документи за назначаването им на сержантски длъжности. Документите им връчиха офицери от ръководството на центъра.
 
Вчера, 17.12.2015 г., формирование за овладяване и/или преодоляване на последствия от бедствия от военно формирование 26400 - Благоевград от Сухопътните войски с ръководител капитан Борислав Войнов извърши разузнаване и унищожаване на 1 бр. танков снаряд, открит в местността “Стайчовец” в землището на гр. Банско, област Благоевград.
Вчера, 16.12.2015 г., военнослужещи от формированието за овладяване и/или преодоляване на последствията от бедствия на военно формирование 28880 - Белене за разузнаване и унищожаване на невзривени боеприпаси под ръководството на старши лейтенант Мартин Станчев извършиха разузнаване и обезопасяване на силно корозирал снаряд, открит при извършването на изкопни работи пред сградата на Общината в град Никопол.
Откритият снаряд бе транспортиран и унищожен на обезопасено и съгласувано с органите на МВР място.
Днес, 15.12.2015 г., в Сливен със съдействието на Центъра за подготовка на специалисти се състоя коледно тържество за деца,  младежи и възрастни в неравностойно положение, на което присъства заместник-кмета на гр. Сливен Пепа Чиликова.
В празничната програма участваха както хора в неравностойно положение от домовете и защитените жилища, така и техни приятели от гимназиите в Сливен, които ги поздравиха с изпълненията си.
Дядо Коледа раздаде подаръци, а служителите в стола за хранене на военнослужещи и цивилни служители направиха всичко необходимо, за да бъде празникът пълен.
Днес, 15.12.2015 г., формированието за овладяване и / или преодоляване на последствията при бедствия за промишлени аварии на 2-ра механизирана бригада участва в учение с частите на Единната спасителна система на община Стара Загора. 
Тема на учението беше „Дейност на органите за управление и частите на единната спасителна система за организиране и провеждане на пожарогасителни и аварийно-спасителни работи при възникване на инциденти в предприятие за производство на средства за модифициране на времето” „Стройпроект” ЕООД – гр. Стара Загора.
 
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени