Поради големия интерес вчера, 24 март 2016 г., книгата „Каймакъ Чаланъ” на автора Красимир Узунов, президент на Агенция и Радио „Фокус”  беше представена за втори път в града на Апостола.
Тържеството започна с изпълнение на бойни маршове от Военния духов оркестър на 61 мбр, а присъстващите имаха възможност да разгледат оригинални фотоси на 28-ми пехотен Стремски полк от Първата световна война.
На фона на мултимедията режисьорът и актьор Христо Симеонов със своя респектиращ глас прочете избрани откъси от уникалната книга, с което въведе аудиторията в атмосферата на Каймакчаланската епопея. Сред присъстващите бяха д-р Емил Кабаиванов - кмет на община Карлово, който приветства всички с добре дошли, народните представители вицеадмирал Пламен Манушев и Никола Хаджийски, Георги Пилев - зам.-областен управител на област Пловдив, бригаден генерал Груди Ангелов - командир на 61 Стрямска механизирана бригада, Румен Манов - историк, професор Младен ... още
Министърът на отбраната Николай Ненчев откри нов езиков кабинет във военно формирование 28880 – Белене днес, 19 март. В него ще се провеждат уроци и мултимедийни презентации, чрез които личният състав на 55-ти инженерен полк ще има възможност за повишаване на езиковата си подготовка. "Армията дава много възможности за тези, които знаят езици и имат добра подготовка. Военнослужещите трябва да бъдат амбицирани, така ще се развиват", каза министър Ненчев при откриването на кабинета, на което присъстваха заместник-командирът на Сухопътните войски бригаден генерал Михаил Попов, командирът на военното формирование полковник Росен Арабаджиев и неговият заместник подполковник Иван Тишков. 
По-рано днес  министър Ненчев връчи символичния ключ и документите на бившия Гарнизонен стол в Белене на кмета на общината Милен Дулев. По време на церемонията министърът на отбраната обяви, че е стартирана процедура за обявяване на 25 нови вакантни места във военното ... още
 Днес, 18.03.2016 г., в 68-ма бригада Специални сили в тържествена обстановка беше отбелязана 73-ата годишнина от създаването на Парашутната дружина.
На общо строяване за цялата бригада, строят бе приет от Командира бригаден генерал Явор Матеев. Бяха обявени получените поздравителни адреси от началника на отбраната генерал-лейтенант Константин Попов, командира на Сухопътните войски генерал-майор Андрей Боцев, заместник-командващия на СКС генерал-майор Златко Златев и др.
Приветствени слова пред строения личен състав и гостите произнесоха генерал-майор Андрей Боцев, бригаден генерал Явор Матеев и заместник - областния управител на област Пловдив Иван Антонов.
              В словото си командирът на 68-ма бригада изтъкна, че „въпреки трудностите и ограниченията от различно естество, ние винаги ще даваме максимума от себе си за възможно най-добро изпълнение на задачите в условията, в които ... още
Командирът на Сухопътните войски генерал-майор Андрей Боцев се срещна, вчера 17.03.2016 г. с г-н Робърт Мур, заместник на началника на командването на СВ на САЩ за подпомагане в областта на сигурността (USA-SAC). По време на срещата бяха обсъдени различни аспекти на сътрудничеството в областта на сигурността, като особено внимание бе отделено на ползотворната съвместна работа по реализирането на проектите по линия на FMF/FMS. По време на срещата и двете страни изразиха задоволство от изградените добри взаимоотношения.
Генерал-майор Боцев връчи на госта плакет на Сухопътните войски.
       Завърши двудневният сбор на командира на 68 бригада Специални сили бригаден генерал Явор Матеев, които се проведе на 15 и 16.03.2016 г. Основният акцент беше насочен към усвояване на задачите, произтичащи за 68-ма бригада Специални сили от изпълнението на Националния план за противодействие на тероризма и Плана за провеждане на операция за оказване на съдействие на МВР при извънредна ситуация вследствие на увеличен миграционен натиск на българо-гръцката граница.
        Сериозна дискусия предизвика необходимостта от законови промени, свързана с организационната структура, планирането и оперативното използване на  силите за специални операции по стандартите на НАТО, особено в контекста на усложнената среда за сигурност.
         В сбора взеха участие командването на бригадата, началниците на отделения и служби в управлението на бригадата, командването на ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени