На 12 декември 2015 г. в 61-ва Стрямска механизирана бригада се проведе ритуал по тържествено запалване светлините на празничната коледната елха в района на бригадата. Присъстваха военнослужещите и цивилните служители от управлението на бригадата.
Мероприятието бе открито с празнична програма на вокална група „Приятели” от СОУ „Васил Левски” – гр. Карлово. Учениците изпълниха вечните коледни песни с красота, професионализъм и особено майсторство. За своето участие и невероятно представяне всяко дете получи благодарствена грамота от командира на 61-ва мбр бригаден генерал Груди Ангелов.
Всички закачиха по една нова играчка на елхата, както е според поверието. Така коледното дърво се превърна в символ на нови успехи, здраве и късмет за следващата 2016 г.
С много енергия и любов Военният духов оркестър при 61-ва Стрямска механизирана бригада представи своя празничен концерт.
Под звуците на празнични фанфари бригаден ... още
Първото от поредицата мероприятия, посветени на честванията на 100-годишнината от влизането на България в Първата световна война се състоя вчера, 10.12.2015 г., в сградата на община Асеновград. Военнослужещи от военно формирование 24490 участваха в представянето на книгата „Каймакчалан” на Красимир Узунов, посветена на повече от 2000 загинали българи при защитата на връх Каймакчалан по време на боевете на Солунския фронт през есента на 1916 година.
Инициатори на мероприятието са община Асеновград, Четвърти артилерийски полк, Информационна агенция „Фокус”, Исторически музей – Асеновград, Архиерейско наместничество – Асеновград.  
Честването започна с изпълнение на сигнала „Повестка”, с който се отдава почит на онези повече от 180 хиляди българи, загинали във войните за национално обединение на България. „Да помним и да не забравяме за тях” подчерта в приветствието си към присъстващите кметът на община ... още
Военнослужещи от гарнизон Плевен участваха днес,  10.12.2015 г., в тържественото честване на 10 декември – Ден на признателността на гражданите на Плевен към загиналите за неговото освобождение и 138-ата годишнина от Плевенската епопея.
Честването започна с почетен караул от военнослужещи, който отдаде почести пред параклиса-мавзолей „Св. Георги Победоносец” на площад „Възраждане”, а Негово Високопреосвещенство Плевенският митрополит Игнатий отслужи панихида  в памет на загиналите воини.
В тържеството взеха участие председателят на Народното събрание на Република България  госпожа Цецка Цачева, заместник-командирът на Сухопътните войски бригаден генерал Михаил Попов, областният управител на област Плевен Ралица Добрева, кметът на община Плевен Георг Спартански, представители на държавната и местната власт, както и много граждани и гости на град Плевен.
Приветствие по случай 138-ата годишнина от ... още
На 08.12.2015 г. почина видният общественик и уважаван председател на Областния съюз на офицерите и сержантите от резерва и запаса – Благоевград о.з. полковник Георги Лулов. Роден през 1942 година, той получава военното си образование в НВУ’Васил Левски”, а военната му кариера преминава по всички нива на йерархичната стълбица и достига до заместник-командир на полк в Гоце Делчев, а след това и заместник-командир на дивизия в Благоевград.
Полковник Лулов беше виден общественик и радетел за съхраняване и предаване на българската история в най-чист вид.
Днес, 10.12.2015 г., военнослужещите от военно формирование 26 400- Благоевград участваха във военен ритуал по отдаване на военни почести на офицера от запаса Георги Лулов.
            Поклон пред светлата му памет!
На  07 декември 2015 г. на площад „20-ти юли” в гр. Карлово тържествено бяха запалени светлините на Коледната елха в общината. В ритуала взеха участие кметът на община Карлово д-р Емил Кабаиванов, командирът на 61 Стрямска механизирана бригада бригаден генерал Груди Ангелов, председателят на Общинския съвет г-н Тодор Шойлеков, директори на училища и детски градини от общината.
Програмата бе открита с празничен концерт на Военния духов оркестър при 61-ва Стрямска механизирана бригада. Участие взеха още и различни вокални и танцови формации и ученици от училищата в града. Стотици карловци се възхитиха на прекрасните изпълнения на мажоретни състави от СОУ “Васил Левски” и СОУ “Христо Проданов”, училище за балет и степ “Ангелите на Чарли” и танцово студио “Орфей” при Военен клуб Карлово.
Присъстващите се насладиха и на огнено-светлинното шоу, изпълнено от клуб „Дивинитас”.
Към гражданите ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени