В Сухопътните войски започнаха благотворителните коледни тържества за събиране на средства за Фондация „Деца на Българската армия”. От проведената до този момент дарителска кампания сред личният състав от Сухопътните войски бяха събрани над 5000 лева, които вече са внесени по сметката на фондацията.

 „Искрено се надявам, че ще продължим тази благородна кауза да подкрепим децата на Българската армия, нашите деца, децата на нашите колеги загинали при или по повод изпълнение на военната служба” каза днес командирът на Сухопътните войски генерал-майор Нейко Ненов след коледния благотворителен концерт на Биг-бенда на военния духов оркестър на 2 механизирана бригада, проведен в командването на Сухопътните войски. Отиващата си 2013-а бе успешна за Сухопътните войски, подчерта генерал-майор Ненов в края на предколедното тържество. Той благодари на военнослужещите и цивилните служители за усилията, старанието и професионализма през годината. Аз се гордея с вас, каза генерал-майор Ненов, обръщайки се към личния състав, и пожела на всички весели празници.

В благотворителна кауза, която дава надежда и топлина за децата на Българската армия участват всички военни формирования от Сухопътните войски.

Пред военния клуб в гр. Карлово, военният духов оркестър на 61-ва Стрямска механизирана бригада тържествено откри пред обществеността коледен благотворителен базар за събиране на средства за Фондация „Деца на Българската армия”. В благотворителната инициатива 2 механизирана бригада се включи с коледен концерт на военният духов оркестър, който се проведе във военен клуб-Стара Загора.

 С такава насоченост бе и концерта на военният духов оркестър на Център за подготовка на специалисти - гр. Сливен, проведен на 18.12. в залата на военния клуб.  Вчера, 19.12. в гр. Белене в салона на читалище „Христо Ботев – 1892” се проведе коледен благотворителен концерт, организиран от командването на военно формирование 28880, със съдействието на ръководството на читалището, а военнослужещите от в.ф.42600-Мусачево, съвместно с кметството на с. Мусачево организира ха коледен концерт в читалището на селото.

Днес 20.12.2013 г. военнослужещите от военно формирование 26400 – Свобода ще проведат коледен благотворителен концерт организиран съвместно с Военен клуб – гр. Чирпан, а в гр. Асеновград е организирани благотворителен коледен базар за набиране на средства за Фондация „Деца на Българската армия”.

Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени