От 2 до 8 април 2012 г., съгласно програмата на Министерството на земеделието и храните и Агенцията по горите се провежда традиционната „Седмица на гората”. Тази година тя преминава под мотото  "Гората за децата” и в нея участват представители на различни институции, ученици и граждани.  Седмицата на гората се отбелязва в  цялата страна с редица мероприятия,  като в тях участват и военнослужещите от Сухопътните войски на Българската армия.

На 03.04.2012 г. в гарнизон Карлово военнослужещите от военно формирование 34750 съвместно с Държавното горско стопанство и Ловно-рибарското дружество в  общината участваха в залесяването  на млади дръвчета в местността „Ловен парк”. През утрешния ден те ще продължат дейността си като ще засадят още 20 броя дръвчета в района на военното формирование.

В гарнизон  Белене военнослужещите  от военно формирование 28880  съвместно с Дирекцията на природен парк „Персина” и деца от Обединените детски заведения и ученици от града също се включиха в мероприятията за седмицата на гората и засадиха 120 дръвчета в парка.

Copyright © 2021 Сухопътни войски. Всички права запазени