Вчера 04.07.2013 г., на полигон „Ново Село” се състояха поредните тренировки от съвместната българо-американска подготовка „BLACK SEA ROTATION FORCES – 13”. В занятието взеха участие български пехотен взвод и американски взвод от морската пехота.

Българският взвод беше в състав от 30 военнослужещи с командир лейтенант Георги Перчемлиев. Заместник-командир беше старши сержант Филип Ублеков и командири на отделения старши сержант Иван Шумански и сержант Иван Делов.

Темите на занятието бяха – „Патрул” и „ИВУ – устройство, видове и индикатори”. По време на занятието бяха изпълнени 2 задачи: „Основи на патрулиране в градска среда” и „Осигуряване на външен и вътрешен периметър и проникване в сграда”.

Теоритични лекции в комбинация с демонстрации по гореспоменатите теми бяха изнесени от морските пехотинци ефрейтор Джоунс, както и сержантите Мартинес, Рейнс, Стинсън и Мълдон. Предмет на дискутиране бе движението в градски условия, прочистване на сгради, както и различните видове ИВУ и признаците за тяхното откриване.

Паралелно бе проведено второ занятие с участието на снайперисти от същият взвод. Неговата тема беше „Маскировка, дебнене и евакуация на ранени с хеликоптер”.

Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени