Днес, 7 юни, с официална церемония беше закрито многонационалното учение „Combined resolve 24-02“ в базата на САЩ в Германия – Хохенфелс, в което участваха щабен офицер, механизирана рота и група оценители от 4-ти механизиран батальон, от състава на 5-то бригадно командване – Плевен. На церемонията полковник Рикардо Търнър командир на 4-та бойна тактическа група от 101-ва въздушно-десантна дивизия от армията на САЩ и подполковник Рийд Маркъм командир на 2-ри десантен батальон от бойната група се срещнаха с участвалия личен състав от България.

Полковник Търнър благодари на целия личен състав за отдадеността, професионализма и неуморния труд, който са положили и оцени действията им като отлични. Полковник Търнър награди военнослужещи с предметна награда „монета“ на 4-та бойна тактическа група.

Подполковник Маркъм изказа своята изключителна благодарност и гордост от съвместната работа през време на учението, което се проведе в тежки метеорологични условия, в изключително динамична тактическа обстановка, при която придадения офицер в щаба на батальона и механизираната рота от 4-ти механизиран батальон изпълниха всички поставени задачи. 

От името на командира на 5-то бригадно командване, в знак на признателност за съвместната работа, капитан Георги Вълканов, връчи плакет на  командването на полковник Търнър, подполковник Маркъм и на заместник-командирът на 2-ри десантен батальон майор Джошуа Келбах.

 

Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени