Днес, 08 февруари 2012 г., в 08.30 часа, модул от военно формирование 24150 – Стара Загора под ръководството на капитан Петър Петров със 17  водоноски се отправи към населените места Любимец и Свиленград, където трябва да достави чиста питейна вода на населението от засегнатите от наводнението райони.

В 09.30 друга модулна група от военно формирование 52740 – Хасково е започнала изпълнение на задача за подвоз на хранителни продукти и медикаменти в с. Константиново и гр. Симеоновград.

Модул от военно формирование 48430 – Стара Загора продължава да оказва помощ на населението в наводнените райони на град Свиленград като от началото на операцията до момента са евакуирани повече от 350 души от наводнените кварталите Гебран и Граничар. В момента един бронетранспортьор разбива  заледените пътища в квартал Гебран, а друг бронетранспортьор е в готовност да се отправи към село Миладиново, за да извози един починал мъж..

Бедственото положение в Шумен продължава. По искане на областния управител на Шумен модулна група от състава на в.ф. 54060 – Шумен от 10.30 часа е задействана за извличане на закъсали автомобили. В готовност да се включат при необходимост, са още няколко верижни и високо проходими машини от военното формирование.

Модул от военно формирование 22220 – Сливен е изпълнил задачата си по разчистването на пътя Сливен – с. Медвен и се прибира към пункта си за постоянна дислокация, като едновременно с това разчиства пътя към Ново село.

Copyright © 2023 Сухопътни войски. Всички права запазени