На 30 юни военнослужещи от Бригадно командване – Благоевград взеха участие в ритуал по откриване на възстановения Паметник-костница на загиналите 581 офицери и войници през Междусъюзническата и Първата световна война в Горна Джумая.
В знак на преклонение пред подвига на загиналите офицери и войници, венци и цветя на Паметника-костница положиха временно изпълняващият длъжността кмет на община Благоевград Ясен Попвасилев, областният управител на Благоевград Николай Шушков, командирът на Бригадното командване полковник Митко Балтов, директорът на Областна дирекция на МВР-Благоевград старши комисар Георги Кандев, директорът на Регионален исторически музей-Благоевград д-р Кирил Алексиев, заместник-ректорът на ЮЗУ „Неофит Рилски“ доц. д-р Ицка Дерижан.
Възстановяването и изработването на възпоменателните плочи на Паметника-костница е реализирано със средства на Министерство на отбраната, по инициатива на Национално дружество „Традиция“, Регионален клуб „Георги Измирлиев-Македончето“ и Сдружение „14-ти пехотен Македонски полк“, със съдействието на Община Благоевград и Регионален исторически музей- Благоевград.

Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени