На 12 януари в 61-ва механизирана бригада – Карлово се проведе Анализ на резултатите от подготовката на командирите, щабовете и формированията през 2020 г. В него участваха заместник-командирът на Сухопътните войски бригаден генерал Валери Цолов, командирът на 61-ва Стрямска механизирана бригада бригаден генерал Деян Дешков, офицери от командването и управлението на бригадата, командири на батальони и дивизиони, командири на роти и батареи, както и главните сержанти на формированията от състава на бригадата.

В своето експозе бригаден генерал Дешков анализира задачите и мероприятията, изпълнени от бригадата по трите мисии на БА, като се спря подробно на всички направления, изпълнявани през 2020 година. Той отбеляза, че някои мероприятия имат слабости, които могат да бъдат отстранени през настоящата година. Непроведените, поради епидемиологичната обстановка, мероприятия не са повлияли на цялостното ниво на подготовка на щабовете и формированията от бригадата. След това отчете, че през изминалата година  се е понижил некомплектът на личен състав и обърна внимание на основните предизвикателства през следващата година, като подчерта, че настоящата година ще бъде не по-малко интензивна и напрегната в сравнение с предходната.

Заместник-командирът на 61-ва Стрямска механизирана бригада полковник Мирослав Костадинов направи анализ на състоянието на войсковия ред и дисциплината през учебната 2020 г. и отчете намаляване на инцидентите в бригадата през изминалата година.

Командирът на бригадата подчерта, че изключително добра практика са съвместните занятия с формированията от Военновъздушните сили, които трябва да продължат и в бъдеще.

В заключителната част на анализа заместник-командирът на Сухопътните войски бригаден генерал Цолов изрази своята благодарност към целия личния състав на бригадата за високата мотивация и положените усилия през годината. Пожела новата 2021 година да бъде още по-ползотворна и изпълнена с удовлетвореност и позитивизъм.

Copyright © 2021 Сухопътни войски. Всички права запазени