От 30 юни до 3 юли 61-ва Стрямска механизирана бригада - Карлово беше домакин на държавен военен шампионат по тактическа стрелба в динамични условия, в който участваха 8 отбора от Въоръжените сили на Република България.
Състезанието се проведе на учебен център „Анево” и премина при голяма динамика във всяка от двете сцени и двата дрила, в които състезателите водеха огън по цели на къси и пределно къси разстояния, стрелба след придвижване, със смяна на позициите и положенията на видовете оръжия.
В комплексното класиране първо място зае отборът на Съвместното командване на специалните операции, втори станаха състезателите от 61-ва механизирана бригада, а трети са от Служба „Военна полиция”.
В индивидуалното класиране при жените призовото място завоюва редник Ваня Гатева от Съвместното командване на специалните операции, следвана от редник Здравка Бонева от Съвместното командване на специалните операции, а на трето място се класира младши сержант Петя Станчева от отбора на домакините.
При мъжете на първо и второ място са ефрейтор Борислав Русев и младши сержант Вълко Чинтов от 61-ва механизирана бригада, а на трето място е капитан Гроздан Найдов от Съвместното командване на специалните операции.
Отборно при жените победител е отборът на Съвместното командване на специалните операции, на второ място е 61-ва механизирана бригада, а трети се класира отборът на Сухопътните войски.
В отборното класиране при мъжете на първо място е отборът на 61-ва механизирана бригада, следван от представителите на Съвместното командване на специалните операции и на Служба „Военна полиция”.
Призьорите бяха наградени с купи, медали и грамоти от командира на 61-ва механизирана бригада бригаден генерал Деян Дешков, който благодари на участниците за достойното представяне.

Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени