На 12 януари  е празника на военното разузнаване. На този ден отбеляза своя празник и военно формирование 24620 – с. Свобода. То е създадено през 2001 година, а неговите военнослужещи са участвали в множество учения и мисии в подкрепа на международния мир и сигурност под егидата на ООН, Европейския съюз и НАТО.

В навечерието на празника във военното формирование бяха организирани  спортни състезания, а  днес в гарнизонния военен клуб в град Чирпан се проведе тържествено събрание-концерт. Освен личният състав на военното формирование участие в него взеха участие представители на местната власт и военно-патриотичните съюзи, ветерани от войните и офицери и сержанти от резерва.

По време на тържеството командирът на военното формирование полковник Стоян Стоянов припомни историята на военното формирование и прочете поздравителен адрес  и заповед на командира на Сухопътните войски генерал-майор Стефан Василев за награждаване на отличили се военнослужещи и цивилни служители. От името на командира на Сухопътните войски, наградите бяха връчени от За началника на отдел Разузнавателен полковник Любомир Любомиров. Със своя заповед полковник Стоян Стоянов също награди свои подчинени. Празникът завърши с концертна програма.

Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени