В изпълнение на програмата за двустранно сътрудничество от 03 до 06.07.2012 г. на официално посещение у нас беше командващият на Сухопътните войски на Украинските въоръжени сили генерал-полковник Генадий Воробьов. В двудневната програмата бяха включени посещения  на 68 бригада „Специални сили” на полигон „Црънча” и на 61 Стрямска бригада в гр. Карлово. Делегацията придружаваше командирът на Сухопътните войски генерал-майор Стефан Василев.

На 05.07.2012 г. генерал-полковник Воробьов посети полигон „Црънча”. Командирът на военно формирование 32990 – Пловдив бригаден генерал Пламен Лилов  изнесе брифинг и военнослужещите от бригадата направиха демонстрация на част от специалните си умения.

Днес, 06.07., командващият на Сухопътните войски на Украинските въоръжени сили посети гр. Карлово. Гостите  поднесоха цветя пред Паметника на загиналите войници във войните 1912 – 1918 година. Командирът на 61 Стрямска механизирана бригада бригаден генерал Красимир Кънев,  запозна групата със структурата и задачите изпълнявани от формированието.

Визитата продължи  на  учебен полигон „Анево”  с демонстрация на тактически способности на военнослужещите  от военно формирование 34840 – Карлово под командването на подполковник Цветан Кочанков.В горещия юлски ден войните демонстрираха решителни тактически действия и безупречна стрелба с всички видове щатно въоръжение. Демонстрирано  беше овладяване  на обект от маневрена и огнева група, патрулиране, извикване на артилерийски огън от командир на механизирано отделение, изпълнение на упражнения от Методиката за динамична стрелба, поразяване на бронирани цели с тежка противотанкова гранатохвъргачка и др.

Личният състав участващ в демонстрирането на тактически способности бе поздравен за отличните си действия и взаимодействие лично от ръководителите на украинската и българската делегации.

Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени