На 15-ти декември в големия салон на Военен клуб Сливен Военният духов оркестър при център за подготовка на танкови подразделения изнесе грандиозен концерт, посветен на 125-та годишнина от създаването на Военен духов оркестър в гарнизон Сливен. В концертната програма, съчетала военни маршове, класическа музика, евъргрийни и вечните български ритми, участие взеха Смесен хор „Добри Чинтулов” с ръководител Методий Григоров и възпитаничката на Държавната консерватория Албена Атанасова.
За своята годишнина оркестърът получи редица поздравителни адреси и награди:
- от началника на отбраната генерал Симеон Симеонов – настолен плакет;
- от командира на Сухопътните войски генерал-майор Стефан Василев – сигнална тръба с флаг на Сухопътните войски;
-от командира на Център за подготовка на танкови подразделения полковник Христо Стаматов – картина, вдъхновена от химна на Сухопътни войски „И бури да веят, и дъжд да ... още
На 14.12.2011 г. с тържествен ритуал встъпи в длъжност новоназначеният командир на военно формирование 24490 – Асеновград полковник Димитър Илиев.
Командирът на Сухопътните войски, генерал-майор Стефан Василев представи новоназначения командир на полка в присъствието на комисията за сдаване и приемане на длъжността.
В обръщение към военнослужещите и цивилните служители от формированието, генерал-майор Василев изтъкна, че именно полковник Илиев ще изнесе на плещите си щатно-структурната реформа, която стои пред личния състав през 2012 година, след което му връчи поздравителен адрес и му пожела леко и успешно управление на най-голямото артилерийско съединение от комплекта на Сухопътните войски и Българската армия. 
В отговор, новият командир на Четвърти артилерийски полк полковник Димитър Илиев благодари за оказаното доверие, увери командира на Сухопътните войски, че ще продължи традицията на своите предшественици да работи за издигане авторитета на ... още
 
На 13 декември 2011 г. модулна група за разузнаване, идентифициране и унищожаване на открити невзривени боеприпаси oт военно формирование 54060 - Шумен от Сухопътните войски, с ръководител капитан Димитър Попов, унищожи 2 броя артилерийски снаряди, открити при извършване на дейности в земеделска нива в землището на гр. Смядово, област Шумен.
На 10.12.2011 г. военнослужещи от военно формирование 22160 - Плевен участваха в тържественото честване на  Ден на признателността на гражданите на Плевен към загиналите за Освобождението на града и 134-та годишнината от Плевенската епопея.
Командирът на Пета механизирана бригада бригаден генерал Валентин Буров, почетен караул, Представителният духов оркестър на Сухопътни войски и близо 150 военнослужещи от Пета механизирана бригада отдадоха почести пред параклисът-мавзолей „Св. Георги Победоносец” на площад „Възраждане”  в града.
Негово Високопреосвещенство Плевенски митрополит Игнатий отслужи панахида  в памет на загиналите воини.
В тържеството взеха участие вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов, Командващият на Съвместното командване на силите генерал-лейтенант Атанас Самандов, областният управител на област Плевен г-н Иван Новкиришки, кметът на община Плевен доц. д-р Димитър Стойков, ... още
На 08.12.2011 г. в командването на Сухопътните войски се проведе „Конференция за сътрудничество между Сухопътните войски на Турция и Сухопътните войски на Българската армия”.
Турската военна делегация, водена от генерал-майор Мехмет Шенгюн – началник на отдел „Планиране и политика” в щаба на Сухопътните войски на Турция  беше приета от командира на Сухопътните войски генерал-майор Стефан Василев. Той и генерал-майор Мехмет Шенгюн със задоволство отбелязаха , че през последните години взаимоотношенията между Сухопътните войски  на двете страни се развиват интензивно. Много добри са отношенията между българските и турските Сили за Специални операции, които провеждат редовно съвместни учения  и обменят опит. Двамата генерали   изразиха желание и за в бъдеще да продължат двустранните мероприятия между българските и турските Сухопътни войски, защото те допринасят за повишаване на подготовката  и изграждане на отношения ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени