Празникът започна с тържествено строяване, прочитане на заповеди за награждаване на военнослужещи и цивилни служители от името на командира на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов, на 2-ра механизирана бригада бригаден генерал Станимир Христов  и подполковник Светослав Годинов, командир на 31-ви механизиран батальон.
Подполковник Годинов произнесе слово, в което разказа накратко през какви предизвикателства е преминал батальонът през изминалите 20 години, като подчерта, че постигнатото досега е плод на усилията на всеки един, служил тук. Той пожела на личния състав „преди всичко здраве и все така да бъдем „обединени в целите!”. Поздравление към личния състав произнесе и бригаден генерал Станимир Христов, който поднесе на подполковник Годинов плакет. От своя страна командирът на батальона  връчи юбилейни монети на командира на бригадата и на бившите командири на 31-ви мб – полковник Данчо Николов (в периода  30.09.2010 г. - ... още
Днес началникът на Научноприложния център по военна епидемиология и хигиена полковник доцент д-р Андрей Галев, д.м., изнесе лекция „Имунизация при коронавирусната инфекция“ пред личния състав на Командването на Сухопътните войски, в която изчерпателно и достъпно разясни основни понятия, мерки и препоръки за борба с вируса.
 Ритуалите по отдаване на почит пред паметта и делото на великия син на България започват днес, 18 февруари в Белене от 11.00 часа, когато военнослужещите от 55 инженерен полк ще поднесат венци и цветя пред паметната плоча на героя в двора на основно училище „Васил Левски”.
Ритуалът ще продължи в Стара Загора и Хасково от 11.00 и 12.00 ч. от военнослужещите от състава на 2-ра механизирана бригада, които ще почетат годишнината от гибела на Апостола с военни ритуали.
 В Горна Оряховица в 11.00 ч. военнослужещите от в.ф. 22790 ще поднесат венци и цвета пред бюст-паметника на Апостола в града.
В 12.00 часа в Асеновград военнослужещите от в.ф 24490 ще положат венци и цветя пред едноименния паметник в града.
Смолянските алпийци ще поднесат венец пред бюст - паметника на „Васил Левски“ в Природо-математическата гимназия в кв. Райково  в 12.10 ч. 
В 18.00 часа военнослужещи от в.ф. 22160 ще поднесат венци пред ... още
Тържествен ритуал по сдаване и приемане на длъжността „Командир на 101-ви алпийски полк” беше проведен на 04 февруари в 101-ви алпийски полк - Смолян в присъствието на заместник-началника на щаба на Сухопътните  войски полковник Стоян Стоянов и комисия от  командването на СВ.
 След посрещане на  бойното знаме, приемане на строя и прочитане на заповеди, досегашният командир полковник Димитър Кацаров тържествено се прости с бойното знаме, след което то беше връчено на новия  временно изпълняващ длъжността подполковник Стефан Димов.
С емоционално обръщение полковник Кацаров се сбогува с личния състав, пожела им преди всичко здраве, благодари им за всеотдайната служба, за високата мотивация  и за това, че с общи усилия 101-ви алпийски полк се утвърди като елитно формирование от състава на СВ не само у нас, но и в чужбина. Той благодари и на командването на СВ за подкрепата, доверието и добрите взаимоотношения при справяне с ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени