• Състезание за „Най–добър снайперски тим” в 61-ва Стрямска механизирана бригада

  • Завърши турнирът по футбол на малки вратички във 2-ра Тунджанска механизирана бригада

  • Демонстрационни стрелби в 61-ва механизирана бригада по случай 6 май – Ден на Храбростта и празник на Българската армия

   
   
НОВИНИ
Два от отборите на Сухопътните войски заеха първо и трето място в комплексното класиране на проведеното Държавно военно лично и отборно първенство по лека атлетика на общински спортен комплекс „Хаджи Димитър” в Сливен.
От участвалите общо 21 отбора, в комплексното класиране на първо първо място е отборът на ВСК „Тракиец-2 ЛПБР” – Стара Загора, на второ –  ВУСК „Васил Левски””, на трето – ВСК „Стрямци-61”-Карлово.
В отборното класиране при мъжете на първо място е ВУСК „Васил Левски”, на второ – „Тракиец-2 ЛПБР” – Стара Загора, на трето – „Стрямци-61”-Карлово.
В отборното класиране при жените първо място зае „Тракиец-2 ЛПБР”, ... още
Ученията, които правим на съвместните съоръжения в Ново село, са планирани от години и ни помагат да поддържаме нашата армия в добра бойна готовност. Това каза министърът на отбраната Николай Ненчев по време на VIP ден в Ново село, посветен на съвместната подготовка Black Sea Rotational Force - Platinum Lion 15.2. Днес в учението бяха направени демонстрации с участието на силите, средства и формирования от Морската пехота на САЩ, въоръжените сили на България и Румъния. Гости на VIP деня бяха депутатите от парламентарната комисия по отбрана, началникът на отбраната вицеадмирал Румен Николов, заместник-началникът на отбраната генерал-майор Константин Попов, командирът на Сухопътните войски генерал-майор Андрей Боцев и командирът на Втора механизирана бригада бригаден генерал Димитър ... още
Механизираните роти от военно формирование 52590 – Ямбол, от състава на Втора Тунджанска механизирана бригада,  ще участват в съвместна подготовка ”STEADFAST LEV”, която ще се проведе с американски и британски военнослужещи на Учебен полигон „Ново село”, за времето от 14.04. до 30.04.2015 г.
Предстоящата съвместна подготовка ще се осъществи в рамките на етап „Подготовка на взвода”. Тя е част от подготовката на 42 механизиран батальон в предстоящото сертифициране на формированието като част от състава на 6-та батальонна бойна група.
На 08.04.2015г. в гр. София,  се проведе тържествен ритуал за сдаване и приемане на длъжността „Командир на военно формирование 28610“. Досегашният командир на формированието подполковник Анатолий Атанасов беше повишен в  звание полковник и сдаде временно длъжността на Началник-щаба на формированието майор Иван Демирев.
Поздравителен адрес от Командира на Сухопътни войски прочете полковник Гошо Мерджанов.
Полковник Атанасов лично благодари на всички военнослужещи от състава на в.ф. 28610 за професионализма и за всеотдайността, с която те изпълняват служебните си задължение и ги призова да се развиват още повече в професионално и лично отношение. 
Церемонията приключи с тържествен марш на войниците пред трибуната с официални лица.
Днес, 9 април, продължават действията на военнослужещите от Специализираната тактическа група в района на складовата база за боеприпаси на ВМЗ - Сопот до с. Иганово, общ. Карлово. Освен изпълнението на задачи по разузнаване и повърхностно прочистване на прилежаща територия в административния и производствения райони на ВМЗ - Сопот те ще бъдат в готовност за извършване на действия по сигнали на местната власт/органите на МВР и/или разузнаване и обезопасяване на отделни участъци извън зоната на операцията при неотложна необходимост за осигуряване безопасността на населението, както и за подпомагане дейността на разследващите органи.
При изпълнение на задачите вчера, 8 април, бяха открити и сдадени с приемо - предавателен протокол на представител на РПУ - Карлово 56 единици ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени