• Състезание за „Най–добър снайперски тим” в 61-ва Стрямска механизирана бригада

  • Завърши турнирът по футбол на малки вратички във 2-ра Тунджанска механизирана бригада

  • Демонстрационни стрелби в 61-ва механизирана бригада по случай 6 май – Ден на Храбростта и празник на Българската армия

   
   
НОВИНИ
Днес, 23 април, продължават дейностите на военнослужещите от Специализираната тактическа група по разузнаване и повърхностно прочистване на площи в административния и производствения райони на ВМЗ - Сопот до с. Иганово и разузнаване и повърхностно прочистване на външния периметър около района на завод в хода на операцията по преодоляване на последствията от инцидента.
При изпълнението на задачите вчера, 22 април, бе прочистена площ от 142,5 дка в производствения район на завода и площ от 61 дка външно от складовия район на ВМЗ - Сопот. Открити и сдадени с приемо -предавателен протокол на представител на РПУ - Карлово бяха 202 единици различни видове боеприпаси. Предадена бе скрап на ВМЗ - Сопот в размер на 45 кг.
Продължава готовността на военнослужещите за подпомагане ... още
Продължават действията на военнослужещите от Специализираната тактическа група по разузнаване и повърхностно прочистване на пътища и площи в административния и производствения райони на ВМЗ - Сопот до с. Иганово, общ. Карлово. Днес, 21 април, се извършва разузнаване и повърхностно прочистване на пътища и площи в административния и производствения райони на ВМЗ – Сопот до с. Иганово и разузнаване и повърхностно прочистване на външния периметър около района на завод в хода на операцията по преодоляване на последствията от инцидента.
При изпълнението на задачите на 20 април бяха прочистени пътища с дължина 10550 м. и площ от 1,5 дка. Открити и сдадени с приемо-предавателен протокол на представител на РПУ- Карлово бяха 154 единици различни видове боеприпаси. Предадена бе скрап ... още
Продължават действията на военнослужещите от Специализираната тактическа група по разузнаване и повърхностно прочистване на пътища и площи в административния и производствения райони на ВМЗ - Сопот до с. Иганово, общ. Карлово.  Днес, 20 април, се извършва разузнаване и повърхностно прочистване на външния периметър около района на завода, поддържане на готовност за извършване на действия по сигнали на местната власт/органите на МВР и/или разузнаване и обезопасяване на отделни участъци извън зоната на операцията при неотложна необходимост за осигуряване безопасността на населението, както и подпомагане дейността на разследващите органи.
При изпълнението на задачите на 17 април беше извършено повърхностно прочистване на пътища с дължина 7190 м. и площ от 3,6 декара, открити ... още
Началникът на щаба на Сухопътните войски на Българската армия бригаден генерал Пламен Атанасов участва на 15 април 2015 г. в Деня на високопоставени гости на учението „Saber Junction - 2015” по покана на командващия Сухопътните войски на САЩ в Европа генерал–лейтенант Фредерик Ходжис.
„Saber Junction - 2015” , което се провежда в Хоенфелс, Германия, е комбинирано командно-щабно и полево учение. Сухопътните войски на Българската армия участват с над 170 военнослужещи, включени в състава на  щабен елемент, механизирана рота, инженерен взвод, формирование за специални операции и медицински екип.
По време на Деня на високопоставени гости, на който присъстваха още 20 представители на различни нации, беше наблюдавана съвместната подготовка на ... още
Днес, 17 април, продължават действията на военнослужещите от Специализираната тактическа група по преодоляване но последствията от инцидента в района на ВМЗ - Сопот до с. Иганово, общ. Карлово.
След съгласуване с разследващите органи ще продължи разузнаването и повърхностното прочистване на пътища в административния и производствения райони на ВМЗ - Сопот. Военнослужещите ще бъдат в готовност за извършване на действия по сигнали на местната власт/органите на МВР и/или разузнаване и обезопасяване на отделни участъци извън зоната на операцията при неотложна необходимост за осигуряване безопасността на населението, както и подпомагане дейността на разследващите органи.
      Вчера, 16 април, беше извършено повърхностно прочистване на пътища в южната ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени