• Завърши полевото обучение на 4-ти артилерийски полк на учебен полигон „Корен“

  • Ротно-тактическо учение с бойна стрелба на формирования от Сухопътните войски

  • Тактическо учение в 61-ва механизирана бригада

   
   
НОВИНИ
Днес, 9 март, военнослужещи от военно формирование 24490 – Асеновград, с командир полковник Лъчезар Мишев, оказват помощ на населението поради падналите обилни снеговалежи в община Куклен област Пловдив. От 12:30 ч., военнослужещи с техника разчистват пътя между селата Добралък и Яворово.
Днес, 9 март, военнослужещи от военно формирование 28330 – Смолян, с командир подполковник Димитър Кацаров, продължават да помагат на бедстващото население в област Смолян. Военнослужещи разчистват пътя и осигуряват достъп до психодинспансера в града. Друга група от военнослужещи с техника пробиват пътя до село Стража, община Смолян, до което от три дни няма никакъв достъп. Военнослужещи продължават да почистват и поддържат пътя Смолян – Пампорово, с роторен снегорин.
Военното формирование в Смолян има готовност да предостави още военнослужещи, както и 2 броя ЗИЛ-131 за превозване на хранителни продукти за нуждите на населението в общината.
Военнослужещи от военно формирование 28 330 – Смолян се включиха днес, 7 март, в прочистването на пътищата в област Смолян от сняг. От 12.30 ч. до 18.00 ч. с роторен снегорин те разчистиха пътя Смолян – Пампорово. Тъй като няма ток в цялата област военното формирование в града има готовност да предостави ръчни помпи за горива за зареждане на почистващите машини.
Военните в Смолян и утре ще оказват съдействие в разчистването на пътищата в областта от падналия сняг.
ДО ЖЕНИТЕ ВОЕННОСЛУЖЕЩИ И ЦИВИЛНИ СЛУЖИТЕЛИ В СУХОПЪТНИТЕ ВОЙСКИ
 
УВАЖАЕМИ ГОСПОЖИ ОФИЦЕРИ, СЕРЖАНТИ,  ВОЙНИЦИ И ЦИВИЛНИ СЛУЖИТЕЛИ,
 
 
За мен е удоволствие от името на Ръководството на Сухопътните войски и лично от мое име да Ви поздравя най-сърдечно по случай международния ден на жената – 8 март.
          Векове наред човечеството се прекланяло пред хубостта и очарованието на жената майка, любима, съпруга, сестра.
 Съвременното общество даде възможност на жените да намерят своето място и в редиците на Българската армия. Със своята добросъвестна работа, професионализъм и старание  те спечелиха уважението на своите колеги, ... още
Във военните формирования на 61-ва Стрямска механизирана бригада в гарнизони Карлово, Казанлък и Плевен отбелязаха днес, 6 март, в аванс предстоящия празник – Международния ден на жената. Жените - военнослужещи и цивилните служители бяха поздравени от своите колеги.
В гарнизон Карлово беше връчена една специална награда – ГРАМОТА ЗА МАЙКАТА С НАЙ-ГОЛЯМОТО СЪРЦЕ!  Единодушно за носител на наградата беше избрана сержант Мария Якимова. Беше организирана и кулинарна надпревара от домашно приготвени специалитети.
Жените бяха поздравени по случай празника с пожелание да запазят своята женственост и очарование в суровата мъжка професия и получиха цветя в знак на уважение.
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени