• С турнира по тенис на корт в памет на генерал-майор Нейко Ненов приключи отбелязването на празника на Сухопътните войски – 19 ноември

  • Тържествено събрание-концерт по повод празника на Сухопътните войски – 19 ноември

   
   
НОВИНИ
Формирование за овладяване и/или преодоляване на последствията от бедствия oт военно формирование 22220 - Сливен от Сухопътните войски, с ръководител майор Атанас Енчев унищожи 1 бр. ръчна отбранителна граната, открита на 19 юли 2012 г. с. Веселиново, област Ямбол на ул. “Хан Аспарух” № 7.
В изпълнение на третата мисия на Българската армия специализираните групи от Сухопътните войски продължават да оказват помощ на населението от село Лозенец, община Стралджа в рамките на операция „Чист хоризонт”.
140 военнослужещи, включени в състава на Специализирана тактическа група продължават да извършват прочистване от взривни остатъци и невзривени боеприпаси в района на „Производствено-складова база за боеприпаси - Стралджа – Мараш” .
Към днешна дата, общо прочистената площ е 17970 дка, открити са 8199 бр. невзривени боеприпаса и 2041 кг скрап.
Oставащата площ за разузнаване до приключване на дейността е 10079 дка.
На 18.07.2012 г. представителни подразделения от Сухопътните войски взеха участие в мероприятията за отбелязване на 175-ата годишнина от рождението на Васил Левски.
Военнослужещи от в.ф. 44220-Пловдив участваха в ритуал по поднасяне на венци и цветя пред паметника на „Васил Левски” в кв. „Бунарджика” в гр. Пловдив, а  венци и цветя пред паметника на „Васил Левски” в гр. Стара Загора поднесоха военнослужещи от военно формирование 24150-Стара Загора.
В ритуала по откриване обновената паметна плоча, маркираща мястото, където през 1869 година Васил Левски основава в Плевен първия в България революционен комитет, взеха участие военносалужещи от военно формирование 22160-Плевен. Приветствия по случай отбелязването на 175 годишнината от ... още
На 18.07.2012 г. на територията на военно формирование 32990-Пловдив се проведе оперативно съвещание по спазване на лимитната и финансова дисциплина в Сухопътните войски за първото шестмесечие на      2012 г.
В присъствието на командирите на военни формирования, техните заместници и началниците на отдели и самостоятелни сектори в Командването на Сухопътните войски, съвещанието откри командирът на Сухопътните войски генерал-майор Стефан Василев. В своето обръщение към присъстващите, генерал-майор Василев обяви целите на съвещанието:
- да се извърши анализ на изразходваните финансови средства, разходите на ГСМ, електроенергия, вода, топлоенергия и бойни припаси, съгласно определените бюджети и лимити за първото шестмесечие на 2012 г.;
- ... още
Със занятия по конвоиране и военно-медицинска подготовка, и ситуационни тренировки за действие при попадане на импровизирани взривни устройства продължи съвместното многонационално обучение „Черноморски ротационни сили 12”.
Преминатата тематика е от особена важност за участващите в операции и мисии извън страната. Импровизираните взривни устройства са едни от най-често използваните средства в съвременните конфликти с ниска и средна интензивност, тъй като позволяват на необучени и малобройни групи да причиняват загуби на превъзхождащ ги противник без да се излагат на риск.   
Съвместното обучение „Черноморски ротационни сили 12” дава възможност на военнослужещите от участващите страни да повишат своята готовност и оперативна ... още
Copyright © 2018 Сухопътни войски. Всички права запазени