В периода 12-16.01.2015 г. се проведоха поредните занятия с петте секции на клуба „Приятели на армията“, в които участват ученици от средните училища в градовете Карлово и Сопот.
На занятията, които се провеждат в изпълнение на Плана за съвместна дейност между 61-ва мбр и клуб “Приятели на армията“ през учебната 2014/2015 година, бяха разгледани въпроси от комплексната подготовка на средношколците за тактико-специално занятие по оцеляване в специфична обстановка. Бяха преминати теми по военна топография: „Ориентиране на местността без карта и движение по азимут” и по инженерна подготовка: „Щатни и подръчни средства за маскировка”.
Главните сержанти на батальоните от район Карлово запознаха обучаемите със способите за ориентиране на местността без карта и определяне на посоките на света по местни предмети. Те обърнаха внимание на учениците за възможностите за ориентиране и определяне на разстояния до местни предмети, както и ... още
Днес, 14 януари 2015 година,  във Военен клуб – Стара Загора се проведе „Анализ на резултатите от подготовката, войсковия ред и дисциплината през учебната 2014 година” във Втора Тунджанска механизирана бригада. На анализа присъства заместник-началникът на щаба на Сухопътните войски полковник Гошо Мерджанов.
Командирът на бригадата бригаден генерал Димитър Илиев отчете, че през 2014 година формированията от Втора Тунджанска механизирана бригада са участвали активно и успешно са изпълнили поставените им задачи по трите мисии на Въоръжените сили на Република България. Със своите действия военнослужещите продължават да защитават престижа на бригадата и да издигат авторитета на Сухопътните войски.
“Възползвам се от предоставената ми възможност да изкажа своята и на командването на бригадата благодарност за положените от Вас и Вашите колективи усилия, труд, старание и професионализъм при изпълнението на поставените Ви задачи. Убеден съм, че и през ... още
Вчера, 12 януари, военнослужещи от 55-ти инженерен полк проведоха занятия с ученици от V, VI, VII и VIII клас на ОУ „Филип Сакелариевич” в град Свищов. Те запознаха децата със средствата за химическа защита, с методите и способите за оказване на първа медицинска помощ, с характеристиките и устройството на автомат „Калашников” и пистолет „Макаров”. Част от учениците, под ръководството на старшина Стефан Димов, имаха възможността да упражнят разглобяване и сглобяване на посоченото въоръжение, друга част от децата, под ръководството на старши сержант Юлиян Пенчев, имаха възможността да облекат защитно облекло и да поставят средства за защита на дихателните пътища, трета група ученици, под ръководството на д-р Петко Петков от Медицински пункт на военното формирование, упражни начина за прилагане на изкуствено дишане и сърдечен масаж.
Това е втората среща на военнослужещите с ученици от град Свищов. Мероприятията се провеждат веднъж месечно в Час ... още
Новата учебна година бе открита днес, 12 януари 2015 г., във всички военни формирования на Сухопътните войски.
„Изтеклата 2014 година не беше лека, това беше година, в която трудът на целия личен състав от бригадата бе оценен по достойнство и отново доказахме, че сме подготвени да посрещнем предизвикателствата, които стоят пред нас”, каза в словото си заместник-командирът на 2-ра Тунджанска механизирана бригада полковник Недялко Ников при тържественото откриване  в гарнизон Стара Загора.
61-ва механизирана бригада стартира новата учебна 2015 година със самочувствие и увереност в своите сили и възможности.
В районите Плевен и Казанлък приветствени слова към личния състав произнесоха заместник-началниците на щаба на 61 мбр подполковниците Стойчо Владев и Станимир Йорданов.
На откриването на учебната година във военно формирование 32990 – Пловдив, неговият командир бригаден генерал Михаил Попов направи равносметка на изминалата 2014 г. и я ... още
Тържественото честване на професионалния празник на военно формирование 24620 – Свобода съвпадна днес, 12 януари, с откриването на новата учебна 2015 година. В своето приветствие изпълняващият задълженията на командир на военното формирование майор Красимир Георгиев отбеляза отличното изпълнение на поставените задачи през изминалата година и изрази увереността си, че военнослужещите от формированието са готови да посрещнат новите предизвикателства.
Празничният ден продължи с тържествен концерт във Военен клуб – гр. Чирпан, където личният състав отбеляза Празника на военното разузнаване – 12 януари  и празник на 1-ви Разузнавателен батальон.  Обявени бяха Заповеди за награждаване на  отличили се военнослужещи  и цивилни служители. „Изразявам своята увереност, че с присъщите Ви качества и занапред ще работите все така усилено за успешното реализиране на поставените задачи и за посрещане на новите отговорности и предизвикателства” ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени