На 28.11.2014 г. във военно формирование 52740 – Хасково от състава на Втора механизирана бригада се проведе преглед на строевата подготовка и маршова песен и изпит по физическа подготовка.
Четиричленна комисия от командването на 2-ра бригада с председател полковник Недялко Ников – заместник-командир на бригадата проследи показаните от военнослужещите строеви умения и изпълнението на маршови песни. Последва демонстрация на хватки с оръжие с военнослужещи, командвани от капитан Захари Генев.
След проверката на подготовката на военнослужещите полковник Ников заедно с подполковник Александров – командир на батальона,  официално откриха и обновената част от спортната зала във в.ф. 52740. В района на формированието освен фитнес зала има и обособена зала за тенис на маса и сауна. От командването увериха, че обновяването ще продължи и по този начин ще се осигурят на военнослужещите по-добри условия за активен спорт и пълноценно възстановяване на силите.
Днес, 28.11.2014 г., на общ развод с бойното знаме, се прости една немалка част от военнослужещите в 61 Стрямска механизирана бригада. Същите, по подаден рапорт, от 01.12.2014 г. преминават в редиците на военно формирование 54990 – Враца.
Командирът на 61 мбр, бригаден генерал Димитър Шивиков, благодари за всеотдайната им служба във формированието, като им пожела успехи, продължавайки все така предано да служат на род и родина.
На общия развод бяха наградени и военнослужещите, взели участие в спортните състезания и военноприложни спортове по случай празника на Сухопътните войски. На призьорите бяха връчени купи и медали.
На финала личният състав премина в тържествен марш.
От 01 до 12.12.2014 г. шест щабни офицера от 61-ва Стрямска механизирана бригада под ръководството на подполковник Станимир Йорданов – заместник-началник щаб по огневата поддръжка на бригадата ще участват в многонационалното компютърно подпомагано КЩУ „Gordian Knot/Trident Lance 2014" на Корпуса за бързо развръщане на НАТО в Република Гърция.
Учението GOKT/TRLE-14 е основното за националната сертификация на корпуса NRDC-GR, на което ще се планират и проиграват действия в операция по чл. 5 от Вашингтонския договор.
В многонационалното учението ще вземат участие военнослужещи от Гърция, Турция, България, Испания, Италия и многонационалната бригада.
Днес, 28.11.2014 г., в района на военно формирование 26 400- Благоевград беше открита спортна зала.
Дългоочакваната нова придобивка ще допринесе за повишаване на физическата подготовка и натренираност на личния състав на формированието, което са важен фактор за формирането на основната професионална и бойна подготовка на военнослужещите. Физическата подготовка ще бъде насочена към повишаване и поддържане на физическата готовност на военнослужещите в съответствие с изискванията на войнската служба, укрепване на тяхното здраве, закаляване и усъвършенстване на уменията им за провеждане на самостоятелна физическа подготовка. Особено внимание ще бъде отделено на спортовете, практикуването на които е пряко свързано с изпълнението на служебните задължения.
Военнослужещите и цивилни служители от формированието изказаха своята благодарност към своите колеги от спортен клуб „Стрямци 61” от състава на 61 –ва Стрямска механизирана бригада – Карлово, които ги ... още
На 27.11.2014 г., бе отбелязана 95-годишнината от подписването на Ньойския договор, с който се слага край на участието на България в Първата Световна война през 1919 г. Родината ни е на страната на губещите в големия конфликт и клаузите на договора й нанасят тежки поражения.
Военнослужещи от 61 Стрямска механизирана бригада – Карлово, водени от подполковник Станимир Йорданов – за заместник-командир на 61 мбр, присъстваха на ритуала по повод отбелязване на 95-годишнината от подписването на Ньойския договор в гр. София.
В знак на почит и признателност към паметта на загиналите български войници и офицери по време на Първата световна война, бяха поднесени венци пред Паметника на Незнайния воин в столицата от името на Командването на Сухопътните войски и от командването и личния състав на 61 мбр.
 
 
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени