ДО ЛИЧНИЯ СЪСТАВ НА ВОЕННИТЕ ФОРМИРОВАНИЯ ОТ 
       СУХОПЪТНИТЕ ВОЙСКИ
                                                   Уважаеми  генерали, офицери, сержанти, войници и цивилни служители,
 
Приемете от името на Ръководството на Сухопътните войски и от мое име най-сърдечни поздрави по случай Деня на Съединението – 6 септември!
В историята ни има дати, които са изписани със златни букви поради своята величавост. Сред тях се откроява едно важно събитие - Съединението на Княжество България и Източна Румелия от 1885 година.
На този ден нашите деди показаха категорично, че са достойни за свободата си и че в името на ... още
На 06.09.2015 г. в град София представителен отбор на Сухопътните войски ще участва в Първия „Щафетен (Екиден) Маратон – София 2015”, който ще бъде проведен под патронажа на посолството на Япония в Република България и в чест на 130-ата годишнина от Съединението на Княжество България с Източна Румелия.
Първият „Екиден маратон“ се провежда през далечната 1917 г. в Япония (Екиден е комбинация от думите „пункт“ (駅) и „предаване“ (伝)) и оттогава набира световна популярност като атрактивно масово спортно събитие по целия свят.
Състезанието  е  щафетен вариант на маратонското бягане, който дава възможност да се покори отборно дистанцията от 42,195 км. Отборите се състоят от по 6 състезатели, като всеки от тях пробягва една или две обиколки на трасето.
Стартът на състезанието ще бъде даден в 9:00 часа на 6-и септември, неделя, пред Националния стадион „Васил Левски“ от г-н Такаши ... още
Военнослужещи от военно формирование 52740 – Хасково взеха участие вчера, 02.09.2015 г., в тържествата по повод 68 години от основаването на Димитровград.  В ритуала, който се проведе на площад България от 20.00 часа, тържествено бе издигнат Националния флаг.
Тържеството включваше интересна програма, в която участваха духов оркестър, известни музикални изпълнители и актьори.
На честването присъстваха министърът на околната среда и водите Ивелина Василева, кметът на града и областният управител на Хасково Иво Димов и Добри Беливанов, делегации от побратимените на Димитровград градове от Хърватия и Турция, народни и общински представители, много граждани.
Представителни подразделения от Сухопътните войски ще участват в честванията на 130-тата годишнина от Съединението на Княжество България с Източна Румелия на 4, 5 и 6 септември в цялата страна.
Военнослужещи от състава на военно формирование 24490-Асеновград ще поднесат венци и цветя в знак на признателност към загиналите за Съединението на България на 4 септември от 11.30 часа пред паметната плоча на Пере Тошев в гр. Асеновград, от 15.00 часа пред паметната плоча на Конушенската чета в с. Конуш и от 17.00 часа пред паметника на поп Ангел Чолаков в с. Новаково, община Асеновград.
Военнослужещи от военно формирование 34200 – Шумен ще участват на  5 септември от 16. 00 ч. в тържествен ритуал по полагане на венци пред паметника на загиналите във войните шуменци на площад „Кристал” в града. По-късно от 20. 30 ч. в град Съединение представителни роти и военният духов оркестър на 61-ва механизирана бригада ще се включат в организираната от общината ... още
На 2 септември 2015 г. формирование за овладяване и/или преодоляване на последствията от бедствия от военно формирование 52740 – Хасково извърши успешно задача по разузнаване и унищожаване на 1 бр. мина за минохвъргачка в землището на с. Криво поле, община Хасково.
Групата с ръководител сержант Стефан Йорданов бе в състав от 4 човека.
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени