• Военнослужещи от Сухопътните войски унищожиха боеприпас, открит в град София

  • Състезание за „Най–добър снайперски тим” в 61-ва Стрямска механизирана бригада

  • Завърши турнирът по футбол на малки вратички във 2-ра Тунджанска механизирана бригада

   
   
НОВИНИ
През изминалите два почивни дни продължиха действията на военнослужещите от Специализираната инженерна група от военно формирование 28880 по оказване на съдействие на разследващите органи при извършване на процесуално-следствени действия  на територията на завод „Миджур” в село Горни Лом, общ. Чупрене, обл. Видин и извършване на разузнаване и повърхностно прочистване на прилежаща територия от външната страна на завода.
Разузната и повърхностно прочистена е площ от  общо 265 дка.
Открити са 6 бр. противопехотни мини М16А2. Същите са сдадени на представител на фирма “Видекс” с приемо- предавателен протокол.
Днес, 20 октомври, продължават действията на военнослужещите по разузнаване и повърхностно прочистване на прилежаща територия от ... още
На 17.10.2014 г. военнослужещи от състава на военно формирование 26400 и представителният духов оркестър на Сухопътните войски взеха участие в честванията посветени на 102-та годишнина от освобождението на Неврокоп (днес град Гоце Делчев).
Пред паметника на Гоце Делчев, военнослужещи от състава на формированието и представителният оркестър взеха участие в ритуал по полагане на цветя в знак на почит към героите, дали живота си за свободата на Неврокоп.
Кулминацията на тържественото честване на 102-та годишнина от освобождението на Гоце Делчев бе тържествената проверка (заря), в която взеха участие четири представителни роти от личния състав на военно формирование 26400 - Благоевград и представителният духов оркестър на Сухопътните войски. Командващ проверката (заря) беше ... още

По повод Деня на парашутиста от Българската армия и празник на 68-ма бригада „Специални сили”, днес, 17 октомври, постоянният секретар на отбраната д-р Добромир Тотев, заместник-началникът на отбраната генерал-майор Константин Попов, заместник-командирът на Сухопътните войски бригаден генерал Любчо Тодоров участваха в ритуал в памет на героите-парашутисти пред „Алеята на парашутиста” в Централните софийски гробища и в церемонията по поднасяне на венци и цветя на Паметника на парашутиста на площад „Народно събрание”.
Денят на парашутиста и празник на 68-ма бригада "Специални ... още
Продължават действията на сформираната Специализирана инженерна група от военно формирование 28880 – Белене, с ръководител капитан Николай Георгиев, за извършване на дейности по разузнаване, транспортиране и сдаване на открити невзривени боеприпаси и взривни остатъци в района на завод „Миджур” в село Горни Лом, общ. Чупрене, обл. Видин.
Вчера, 16 октомври, военнослужещите оказваха съдействие на разследващите органи при извършване на процесуално - следствени действия  на територията на  завод „Миджур”.     
Днес, 17 октомври, продължават действията на военнослужещите от Специализираната инженерна група по оказване на съдействие на разследващите органи и извършване на разузнаване и повърхностно прочистване на ... още
Днес, 16.10.2014 г. бе проведен ВИП-деня на Тактическото учение „Ответен удар 2014”. То се проведе за времето от 06 до 16.10.2014 г. на Учебен полигон „Корен” и представлява финален етап от подготовката за сертифициране на 5-та Батальонна бойна група от състава на Втора механизирана бригада. Командир на 5 ББГр е подполковник Николай Александров.
Официалните лица, които наблюдаваха демонстрацията на тактическите действия днес бяха постоянният секретар на отбраната д-р Добромир Тотев, командирът на Сухопътните войски генерал-майор Андрей Боцев, командирът на ВМС контраадмирал Димитър Денев, американският посланик на САЩ в България  г-жа Марси Райс, Областните управители на Стара Загора и Хасково и много други гости.
Темата на учението бе ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени