• Военнослужещи от Сухопътните войски унищожиха боеприпас, открит в град София

  • Състезание за „Най–добър снайперски тим” в 61-ва Стрямска механизирана бригада

  • Завърши турнирът по футбол на малки вратички във 2-ра Тунджанска механизирана бригада

   
   
НОВИНИ
Днес, 22 октомври, продължават действията на Специализираната инженерна група от военно формирование 28880 - Белене, с ръководител капитан Николай Георгиев по разузнаване и повърхностно прочистване на прилежаща територия от външната страна на завод „Миджур” в село Горни Лом, общ. Чупрене, обл. Видин.
Вчера, 21 октомври, беше разузната и повърхностно прочистена площ от 38 дка.
От началото на дейностите на Специализираната инженерна група до момента е прочистена площ от 851 дка, оставащата площ за разузнаване до приключване на дейностите е 1 329 дка.
Празникът на град Смолян бе отбелязан вчера, 21.10.2014 г., с редица изяви, в които взеха участие военнослужещи от 101-ви Алпийски батальон.
На връх Средногорец (Родопската шипка) тържествата започнаха с поднасяне на венци и цветя пред паметника на „Костница” в памет  на загиналите герои, след което ритуалът продължи пред паметника на полковник Владимир Серафимов в новия център на град Смолян.
По-късно на централния площад в град Смолян бе проведена тържествена проверка заря от военнослужещите на 101 Алпийски батальон от състава на 68 бригада специални сили с командир подполковник Димитър Кацаров. В зарята участваха представителният духов оркестър на ВВС и ученически блок от природоматематическата гимназия ,,Васил Левски” в града. Почетният строй бе ... още
Продължават действията на Специализираната инженерна група от военно формирование 28880 - Белене с ръководител капитан Николай Георгиев по разузнаване, транспортиране и сдаване на открити невзривени боеприпаси и взривни остатъци в района на завод „Миджур” в село Горни Лом, общ. Чупрене, обл. Видин.
Вчера, 20 октомври, беше разузната и повърхностно прочистена площ от 127 дка.
Днес, 21 октомври, военнослужещите ще продължат да изпълняват задачи за разузнаване и повърхностно прочистване на прилежаща територия от външната страна на завода.
Във военно формирование 28880 -  Белене се проведе първото за тази учебна година занятие с ученици от ОУ „Васил Левски”, участници в клуб „Приятели на армията”. Темата на занятието бе „Оказване на първа медицинска помощ”.
Началникът на Медицинския пункт на формированието майор д-р Иво Цочев запозна децата с видовете кръвотечение и физиологичните промени, които настъпват в организма вследствие на това, както и с принципите на временното кръвоспиране. 
Участниците в клуба с нескрит интерес слушаха разясненията на д-р Цочев и под негово ръководство упражниха способи за временно кръвоспиране с щатни и подръчни средства, както и начина за налагане на турникет и компресивни превръзки.
Занятията на клуба ще се провеждат един път ... още
Днес, 20 октомври 2014 година, 101 алпийски батальон чества своя празник, който е свързан с 80-годишнината от дислоцирането на 21 Средногорски полк в град Смолян.
 Честването започна с проведения по-рано Ден на отворените врати, в който военното формирование беше посетено от повече от 100 човека. Интерес към автомат „Калашников” и ръчния гранатомет проявиха както децата от детските градини, така и учениците от Гимназията с преподаване на чужди езици.
Тържествата продължиха и днес, 20 октомври,  с отслужения пред гарнизонния военен клуб молебен за здраве и тържествено събрание-концерт, на който присъстваха бригаден генерал Михаил Попов - командир на 68 бригада „Специални сили”, командирът на 61стрямска бригада бригаден генерал Димитър ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени