• Ротно-тактическо учение с бойна стрелба на формирования от Сухопътните войски

  • Тактическо учение в 61-ва механизирана бригада

  • Завърши съвместната подготовка „Родопи 24“ в Смолян

   
   
НОВИНИ
След постъпило искане от МВР и със заповед на командира на Сухопътните войски генерал-майор Андрей Боцев 2 модулни групи от Сухопътните войски вече са на мястото на инцидента в село Горни Лом.
Първата група военнослужещи пристигна на мястото на инцидента в 2.50 сутринта. Тя е в състав от пет военнослужещи от  в.ф. 54880 – Казанлък от състава на 61 Стрямска механизирана бригада и е водена от капитан Николай Николов. Групата разполага с 6 броя безпилотни самолети.
Втората група, пристигнала в Горни Лом в 4.30 тази сутрин е модулна група за обезвреждане на невзривени боеприпаси от състава на в.ф. 28880 – Белене. Групата е в състав от 6 военнослужещи под командването на капитан Николай Георгиев. Военнослужещите разполагат с робот за неутрализиране на взривни ... още
Днес, 1 октомври,   военнослужещите от 110 Логистичен полк - гр. Пловдив отбелязват  14-годишнината от сформирането на военното формирование.
На празника присъстваха командирът на Сухопътните войски генерал-майор Андрей Боцев, командири на формирования от Сухопътни войски и Военновъздушните сили на Българската армия, директори и началници на военни и държавни структури от гарнизон Пловдив.
Генерал-майор Андрей Боцев награди отличилите се военнослужещи, след което в своето приветствие към личния състав изказа необходимостта от съществуването на логистично формирование за нуждите на Сухопътните войски и Българската армия.
На 28.09.2014 г. военнослужещите от 101 алпийски батальон – Смолян от състава на 68 бригада Специални сили  се завърнаха от международното учение RAPID TRIDEN – 2014 г., което се проведе от 15 до 25.09.2014 в Република Украйна. В него участваха военнослужещи от Украйна, САЩ, Азърбайджан, България, Канада, Грузия, Литва, Латвия, Румъния, Норвегия, Великобритания, Испания, Германия, Молдова и Полша.
По време на учението бяха отработени въпроси по патрулиране, конвоиране, ескортиране, устройване не контролни постове, противодействие на ИВУ, блокиране и претърсване на сграда, медицинска евакуация и охрана на предна оперативна база.
Задачите, поставени пред българските военнослужещите по време на учението, бяха изпълнени, а участниците получиха почетен плакет и ... още
Днес, 30 септември, на тържествен ритуал по сдаване и приемане на длъжността „Командир на военно формирование 54060” подполковник Веселин Христов сдаде длъжността на  подполковник Митко Митев. Това стана под ръководството на командира на 2-ра механизирана бригада бригаден генерал Димитър Илиев.
В обръщението си бригаден генерал Илиев благодари на подполковник Христов за професионализма и достойно изпълнения служебен дълг и му връчи награда за показан висок професионализъм,  проявено усърдие и трудолюбие.
„За мен беше чест да бъда Ваш командир и съм напълно уверен, че и занапред ще продължите да полагате усилия за утвърждаване авторитета на военно формирование 54060”, каза в обръщението си към личния състав, който подполковник Веселин Христов ... още
От 23 до 26.09.2014 г., в района на военно формирование 34750-Карлово беше извършена проверка и оценка на бойните способности на щаба на 61 мбр по CREVAL. Тя се проведе по документи и включваше проверка на:
- плановете, СОП и СОИ на щаба на бригадата;
- окомплектоването на военнослужещите;
- съхранението и наличността на дълготрайните активи и материалните средства;
-  подготовката и способностите на щаба;
- изпълнението на изискванията към силите на НАТО по CREVAL.
          Целта на проверката бе да се проверят и оценят бойните способности на щаба на бригадата като декларирано формирование за силите на НАТО.
Комисията включваше оценители от Министреството на ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени