• Военнослужещи от Сухопътните войски унищожиха боеприпас, открит в град София

  • Състезание за „Най–добър снайперски тим” в 61-ва Стрямска механизирана бригада

  • Завърши турнирът по футбол на малки вратички във 2-ра Тунджанска механизирана бригада

   
   
НОВИНИ
Военно формирование 54 990 – Враца e окомплектовано на 70% с личен състав и вече разполага със 100 специализирани машини. Това стана ясно по време на посещението на министъра на отбраната Николай Ненчев, началника на отбраната вицеадмирал Румен Николов и командира на Сухопътни войски генерал-майор Андрей Боцев днес, 15 декември,  във военното формирование. Механизираният батальон вече разполага с достатъчно ресурси, за да оказва помощ на населението от община Враца при ликвидиране на последствията от природни бедствия или аварии. 90% от състава на формированието е от военнослужещи – жители на град Враца.  Процесът по окомплектоването на батальона ще продължи и в началото на следващата година ще бъдат обявени 35 вакантни места, за които могат да кандидатстват ... още
Военнослужещи от Сухопътните войски се включиха в ликвидирането на последиците от наводненията в Старозагорско. Формирование за действие при наводнение от военно формирование 24 150 от 2 мбр-Стара Загора участва в отводняване на общо 37 жилищни сгради и мазета в село Нова махала, община Николаево, област Стара Загора. В неделя, 14 декември, формированието бе в състав от петима военнослужещи и един офицер - капитан Иван Благоев. Днес, 15 декември, група от петима военнослужещи, под ръководството на капитан Иван Панайотов, продължава участието си в дейностите по отводняване в Старозагорско.
 
Българската армия остава в готовност за оказване на помощ на населението в случай на кризисни ситуации.
От 30.11. до 12.12.2014 г. шест военнослужещи от състава на 61 мбр-Карлово под ръководството на заместник-началника на щаба подполковник Станимир Йорданов взеха участие в тристепенно многонационално компютърноподпомагано командно-щабно учение „GORDIAN  KNOT 2014” в Корпуса за бързо развръщане на НАТО (NRDC-GR) – Солун, Гърция.
Учението е за сертифициране като сили с висока степен на готовност на Командването на Сухопътния компонент на НАТО в Измир и национална сертификация на NRDC-GR. Военнослужещите от 61 мбр участваха в щаб на многонационална бригада и изпълниха успешно всички задачи.
По покана на генерал-лейтенант Леонтарис – командир на Корпуса за бързо развръщане на НАТО, на деня за високопоставени гости по време на учението присъства и ... още
От 8 до 12.12.2014 г. в 61-ва мбр – Карлово се проведоха занятия с петте секции на клуба „Приятели на армията“, в които участват ученици от средните училища в градовете Карлово и Сопот.
Занятията се провеждат в изпълнение на Плана за съвместна дейност между 61 мбр и клуб “Приятели на армията“ през учебната 2014/2015 година и имат за цел придобиване на познания, общовойскова култура, войскови умения от учениците, формиране на личностна мотивация за съзнателно и активно участие в процеса на обучение, като и изграждане на качества като издръжливост, психическа устойчивост, дисциплинираност и изпълнителност, умения за оказване на помощ и взаимопомощ.  Във връзка с това главните сержанти на батальоните от район Карлово запознаха средношколците с ... още
Използвам възможността в края на учебната 2014 година да отбележа, че Българската армия, българските военнослужещи от всички нива - от войника, моряка, до най-висшия военен в страната, са готови за изпълнение на предстоящите задачи.
 
Отчитайки изключително динамичната обстановка в международен аспект, това, че около нас съществуват горещи точки, дава основание още по-сериозно да се готвим за изпълнението на задачите, включени в трите основни мисии на Българската армия и Въоръжените сили.
 
Българските военнослужещи, както в страната, така и зад граница, се готвят и изпълняват своите задачи. За наша радост, нямаме активно участие в мисия „Отбрана”. Но ние трябва да бъдем готови за изпълнението и на тези наши задачи.
 
При ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени