• Завърши полевото обучение на 4-ти артилерийски полк на учебен полигон „Корен“

  • Ротно-тактическо учение с бойна стрелба на формирования от Сухопътните войски

  • Тактическо учение в 61-ва механизирана бригада

   
   
НОВИНИ
По повод на тържественото честване на 129-ата годишнина от Сръбско-българската война и Празника на Сухопътните войски – 19 ноември, днес 17.11.2014 г. Ръководството на Сухопътните войски проведе традиционна среща с генерали от резерва, които са били в Ръководството на Сухопътните войски през годините. Командирът на Сухопътните войски генерал-майор Андрей Боцев изнесе брифинг на тема „Перспективи и развитие на Сухопътните войски”
„Възползвам се от повода в навечерието на нашия празник да изразя моето уважение към всички Вас за всичко направено от Вас през годините за развитието, укрепването и усъвършенстването на Сухопътните войски”, каза в приветствието си генерал-майор Андрей Боцев.
От името на гостите приветствие произнесе генерал-лейтенант ... още
На 17.11.2014г. от 14.30 часа по случай Празника на Сухопътните войски в района на военно формирование 48430 се проведе тържествено строяване и прочитане на заповед за награждаване на военнослужещи и цивилни служители от Командира на 2 механизирана бригада – бригаден генерал Димитър Илиев.
Бригаден генерал Димитър Илиев поздрави личния състав на 2 механизирана бригада по случай Празника на Сухопътните войски и награди с грамоти и благодарност  54 военнослужещи.
По случай празника бяха прочетени заповеди за награда от Министъра на отбраната, Началника на отбраната и Командира на Сухопътните войски.
На ритуала присъстваха:
- Областния управител на област Стара Загора – госпожа Димитринка Петрунова;
- Директора на ОД на МВР- Стара Загора ... още
Днес, 17 ноември, с тържествена церемония личният състав на 61-ва Стрямска механизирана бритада – Карлово отбеляза празника на Сухопътните войски – 19 ноември. С посрещане на Бойното знаме и приемане на строя от бригаден генерал Димитър Шивиков бе открито тържественото честване.
С прочувствено слово акад. Георги Марко запозна военнослужещите със славната история и победите на Българската армия за Свободата и Независимостта на България. По случай празника бяха наградени отличили се военнослужещи от бригадата. На финала личният състав премина в тържествен марш. Поднесен бе и венец пред паметника на загиналите във войните 1912-1918г.
В района на военно формирование 34750 – Карлово се проведе „Ден на отворените врати”, включващ редица мероприятия ... още
Успешно завърши многонационалното командно-щабно учение „Тримонциум 2014”, с участието на военнослужещи от България, Румъния, Грузия и Хърватия, което се проведе от 10 до 15 ноември във военно формирование 44220 – Пловдив, от състава на 55-ти инженерен полк.
На 14 ноември се проведе разбор на учението, на което бяха отчетени постигнатите резултати и бяха набелязани мерки за подобряване на по-нататъшната работа.
Благодарение на добрата подготовка и отличното сътрудничество между участниците, учението протече на високо ниво и всички планирани задачи бяха изпълнени професионално.
Учението завърши с церемония по закриване и награждаване на участниците. Наградите бяха връчени от началника на сектор „Подготовка на инженерните подразделения” в ... още
На 12 и 13 ноември на учебен полигон „Симитли” се проведе ротно тактическо учение с механизирана рота от военно формирование 26400 – Благоевград, в което взеха участие и специалисти от родовете и специални войски.
В сложна и динамична обстановка бяха отработени учебни въпроси на тема „Модул за близка активна отбрана на летище”.
Личният състав беше поставен в ситуации, максимално близки до реалните и трябваше да взима бързи и адекватни решения, относно организиране на взаимодействие и съгласуване на действията между подразделенията. Имитационната команда създаде над 20 ситуации, с което се провериха действията на управлението и участващия личен състав.
Въпреки тежките метеорологични условия и проливния дъжд, участниците в учението се ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени