• Завърши полевото обучение на 4-ти артилерийски полк на учебен полигон „Корен“

  • Ротно-тактическо учение с бойна стрелба на формирования от Сухопътните войски

  • Тактическо учение в 61-ва механизирана бригада

   
   
НОВИНИ
Днес, 7 ноември, в 1400 часа, приключиха действията на Специализираната инженерна група от военно формирование 28880 – Белене по преодоляване на последствията от инцидента в завод „Миджур” с. Горни Лом, общ. Чупрене.
В продължение на 39 дни, при сложни метеорологични условия и силно пресечен терен, военнослужещите изпълняваха задачи по разузнаване и прочистване на прилежащата територия от външната страна на завода от невзривени боеприпаси и взривни остатъци и оказваха съдействие на органите на прокуратурата и следствието.
В хода на дейностите по разузнаване и повърхностно прочистване на прилежаща територия от външната страна на завода бе прочистена площ в размер на 2180 дка и бяха открити 10 бр. противопехотни мини М16А2, които бяха сдадени на представител ... още
От 4 до 7 ноември 2014 г се проведоха ротни тактически учения на Огневи комплекс „Батмиш” с център за подготовка на командири и мерачи на бойни бронирани машини (ЦПКМББМ) от състава на Център за подготовка на специалисти (ЦПС) – Сливен.
Ротните тактически учения преминаха под ръководството на командира и началник щаба на ЦПКМББМ – подполковник Ангел Атанасов и майор Евтим Максимов, а контролът осъществяваха офицери от щаба на ЦПС.
При реализиране на темата „Отбрана на танкова рота без съприкосновение с противника” поетапно бяха преминати  учебните въпроси за действие на ротата в района за разполагане, подготовка на отбраната и  водене на отбранителния бой.
Днес, 06 ноември 2014 г., в 61-ва Стрямска механизирана бригада – Карлово на официално посещение пристигна военна делегация от Университета по отбрана „Карол І” на Румъния, водена от бригаден генерал Габриел-Флорин Моисеску – началник на Университета по отбрана. От българска страна групата бе съпровождана от контраадмирал Митко Петев – началник на ВА „Г. С. Раковски”.
Целта на визитата е утвърждаване на ефективно сътрудничество в областта на военното образование и реализация на съвместни проекти.
Командирът на 61 мбр бригаден генерал Димитър Шивиков посрещна гостите и изнесе кратък информационен брифинг за историята, мисиите и задачите на бригадата.
След брифинга делегацията разгледа района на формированието, посети ... още
В продължение на три дни - от 03 до 06 ноември 2014 г., на Огневи комплекс „Батмиш” край Сливен се проведе огнева подготовка за военнослужещи - снайперисти от 68-ма бригада „Специални сили”  и от Центъра за подготовка на специалисти-Сливен. Сборът със снайперистите се състоя под ръководството на майор Божидар Бойков – командир на батальон за специални бойни действия.от 68-ма бригада. Целта бе военнослужещите да имат възможността да стрелят в обстановка и условия, различни от обичайните  за тях на полигон „Црънча”. „Това което търсим на ОК „Батмиш” са различни дистанции, различен релеф, различен вятър, както и различна надморска височина.  Тук имаме възможност да водим стрелба на дистанции 1000 и повече ... още
На 6.11.2014 г. в Центъра за подготовка на специалисти-Сливен се състояха заключителните изпити на военнослужещи от Сухопътни войски за придобиване на военноотчетна специалност и квалификация. Комплексните оценки са на база текущо оценяване и показаното по тактическа, огнева, строева и физическа подготовка. Председателят на оценяващата комисия подполковник Димитър Димитров от Командването на Сухопътните войски посочи, че оценките са удовлетворителни и отлични. За това е помогнала добрата мотивация на военнослужещите за повишаване на квалификацията от една страна и от друга – изградените добри традиции и подход в ЦПС при провеждане на цялостната подготовка.
 
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени