В изпълнение на годишния план на Сухопътни войски, на 29 и 30 юни, т.г. в командването на Сухопътните войски,  се проведе методически сбор с офицерите  и цивилните служители по връзки с обществеността от Сухопътните войски.
 Командирът на Сухопътните войски генерал-майор Андрей Боцев приветства участниците в сбора и постави пред тях  изискването да проявяват по-голяма инициативност и активност за отразяване дейността на военните формирования в средствата за масова информация и своевременно и обективно информиране на обществеността при решаване на задачите от Сухопътни войски.
В продължение на два дни под ръководството на началника на сектор „Връзки с обществеността” полковник Йорданка Симеонова и главният експерт в сектора подполковник Симеон Кирилов, бяха обсъдени различни въпроси, свързани с организацията, планирането и практическото провеждане на дейността връзки с обществеността във военните формирования.
Много полезно беше ... още
На 29.06.2015 г., във войскови район Карлово се проведе общо строяване на формированията от 61-ва Стрямска механизирана бригада във връзка с тържественото изпращане на военнослужещите, преместени на служба в други военни формирования. След вдигане на националния флаг на строевия плац бяха прочетени заповеди за преназначаване на длъжност на военнослужещи и освобождаване от длъжност на офицерски кандидат от бригадата.
Командирът на 61 мбр им пожела здраве и късмет в личен план и нови професионално израстване и успехи в службата и изрази увереност, че ще продължат да се развиват и  усъвършенстват на новите си длъжности и да работят за добрия имидж на бригадата.
Бригаден генерал Димитър Шивиков също така се обърна към целия личен състав на бригадата с призив да бъдат все така мотивирани и отговорни при изпълнение на предстоящите задачи и предизвикателства.
Под съпровода на Военния духов оркестър военнослужещите преминаха в тържествен марш.
Президентът и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили на Република България Росен Плевнелиев даде висока оценка за подготовката на Шеста батальонна бойна група (6-та ББГр), с командир подполковник Атанас Георгиев. Придобитите способностите на формированията от бойната група бяха представени на заключителния етап на многонационалното тактическо учение „Кабиле – 2015 г.”, проведен днес, 25.06.2015 г., на Учебен полигон „Ново село”.
Организирано от Командването на Сухопътните войски, многонационалното тактическо учение „Кабиле – 2015 г.” се проведе от 13.06.2015 г. до днес. Темата на учението беше: „Действие на батальонната бойна група като преден отряд на механизирана бригада в отбранителна операция“, а целта за провеждането му: повишаване на подготовката на щаба и формированията на 6-та ББГр за развръщане и участие в съвместни операции със съюзниците от НАТО.
6-та ББГр е сформирана на базата на 42-ри ... още
На 25.06.2015 г. от 14 часа в Център за подготовка на специалисти (ЦПС) – Сливен на протоколна визита бяха военните аташета, акредитирани в Република България.
Чрез брифинг представителите на посолствата бяха запознати с историята, структурата и задачите на ЦПС. Те имаха възможност да посетят параклиса „Св. Димитър Солунски” и музея на формированието, да разгледат организирания на открито музей  „Слава на българската броня”.
В изпълнение на „Програмата за двустранно сътрудничество между Министерството на отбраната на Република България и Министерството на националната отбрана на Република Гърция за 2015 година”, началникът на Главния щаб на Сухопътните войски на Република Гърция генерал-лейтенант Василеос Телидис е на официално посещение в Република България в периода от 24 до 26 юни 2015г.
По време на работната среща с ръководството на Сухопътните войски бяха обсъдени актуални въпроси, свързани с мероприятията, в които СВ на двете страни участват съвместно в рамките на ЕС и НАТО, както и сътрудничеството в рамките на регионалните инициативи с цел укрепване на стабилността и сигурността в Югоизточна Европа.
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени