Точна стрелба с пистолет „Макаров” и автомат „Калашников” демонстрираха военнослужещите от Командването на Сухопътните войски (КСВ) по време на занятие по огнева подготовка на полигон „Сливница” вчера. Обичайният за района силен вятър в комбинация със студа не успяха да попречат на участниците да покажат способностите си, поразявайки мишените.

Въпреки че стрелбите, които провеждаме, не са толкова често, резултатите, които постигат военнослужещите, са удовлетворителни и въпрос на чест за всеки един от тях е да се представи така, че да не посрами и своето формирование и отдел, заяви полковник Цветко Червенков за началник на отдел „Подготовка на войските” към КСВ, който ръководеше и контролираше стрелбата. По думите му по принцип стрелбата с пистолет не е лесна и вятърът оказва влияние. Но, имайки предвид добрата подготовка на военнослужещите, смятаме, че времето няма да окаже съществено влияние, допълни той.

Единственият начин за поддържането на добрата форма е редовното посещение на полигоните, участие във всички планирани и допълнителни занятия, изтъкна полковник Червенков. „Без тренировка на място няма как стрелбата да се получава по-добре. Затова се стремим при всяка възможност допълнително да планираме такива занятия, за да има по-добри резултати”, обобщи той.

Copyright © 2018 Сухопътни войски. Всички права запазени