Празникът на 20-ти самоходен артилерийски дивизион - Ямбол – 11 години от неговото създаване, започна вчера, 31 май, на Учебен полигон „Победа”, със състезание по стрелба с пистолет „Макаров”.  То бе открито от командира на формированието подполковник Георги Георгиев, който във встъпителното си слово приветства всички гости и подчерта успехите на дивизиона през годината. Победителите в индивидуалното и отборното състезание по стрелба бяха наградени с купи и грамоти.

          На честването присъстваха представители на държавната и местната власт, Министерство на вътрешните работи, Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва, командири на военни формирования.

Днес, 1 юни, празникът продължава с награждаване на военнослужещи, постигнали високи професионални резултати, след което ще има показ на техника и демонстрация на тактически действия. Програмата започва от 10.00 ч. и е с отворени врати за граждани до 13.00 часа.

*               *                  *

20 самоходен артилерийски дивизион е наследник на 6-ти артилерийски полк и благодарение на своята висока подготовка и професионализъм се ползва със заслужен авторитет сред артилеристите в цялата Българска армия. 

Copyright © 2018 Сухопътни войски. Всички права запазени