• Военнослужещи от Сухопътните войски унищожиха невзривен боеприпас, открит в землището на град Смядово

  • ПЪРВА КВАЛИФИКАЦИОННА СРЕЩА МЕЖДУ ОТБОРИТЕ НА ВСК „СТРЯМЦИ - 61” – КАРЛОВО И ВСК „АЛПИНИСТ” - СМОЛЯН

  • Победа за отбора по футбол на 2-ра Тунджанска механизирана бригада

   
   
НОВИНИ
Днес, 09.02.2012 г. продължава участието на военнослужещите от Сухопътните войски във спасително – възстановителните дейности и оказването на помощ на бедстващото население в различни селища на страната.
Военнослужещите от военно формирование 48430 – Стара Загора  продължат да  евакуират населението от  наводнените квартали на град Свиленград.
По искане на областния управител на Хасково една верижна машина от военно формирование 52740 – Хасково оказва помощ за извличане на закъсали автомобили по маршрута Хасково – Черепово. Камион с висока проходимост от същото формирование  е тръгнал за Симеоновград за да достави хранителни продукти и медикаменти за жителите от наводнения квартал „Злати дол”.
По искане на ... още
Днес, 08 февруари 2012 г., в 08.30 часа, модул от военно формирование 24150 – Стара Загора под ръководството на капитан Петър Петров със 17  водоноски се отправи към населените места Любимец и Свиленград, където трябва да достави чиста питейна вода на населението от засегнатите от наводнението райони.
В 09.30 друга модулна група от военно формирование 52740 – Хасково е започнала изпълнение на задача за подвоз на хранителни продукти и медикаменти в с. Константиново и гр. Симеоновград.
Модул от военно формирование 48430 – Стара Загора продължава да оказва помощ на населението в наводнените райони на град Свиленград като от началото на операцията до момента са евакуирани повече от 350 души от наводнените кварталите Гебран и Граничар. В момента един ... още
Днес, 3 февруари 2012 г. бригаден генерал Нейко Ненов – заместник-командир на Сухопътните войски, прие в командването на Сухопътните войски представителите на многонационална бригада „Югоизточна Европа”, водени от началника на щаба на бригадата полковник Йоанас Хаджидимос. Инспектиращата група, в която бяха включени представители на 5 нации, бе на тридневно посещение в България с цел да провери готовността на подразделение от Сухопътните войски, декларирано за включване в състава на многонационалната бригада.
Полковник Хаджидимос изказа своето възхищение от отличната подготовка на военнослужещите от военно формирование 48430 – Стара Загора и от професионализма им, демонстриран по време на тактическото учение, проведено преди два дни на полигон ... още
На 03.02.2012г. от 11.00 часа на площада пред община Стара Загора се проведе тържествен ритуал по посрещане на военнослужещите от 21 /двадесет и първи/ контингент от Българската армия, участвал в операцията на Международните сили за сигурност в Кабул – Афганистан.
На мероприятието присъстваха началникът на отбраната генерал Симеон Симеонов, командващият съвместното командване на силите генерал – лейтенант Атанас Самандов, командирът на Сухопътните войски генерал – майор Стефан Василев; областният управител на област Стара Загора господин Недялко Недялков, зам. кметът на община Стара Загора господин Йордан Николов и председателят на общински съвет Стара Загора господин Емил Христов.
От името на министъра на отбраната на Република България с награден ... още
Началникът на отбраната генерал Симеон Симеонов връчи сертификат за готовността на поредния български контингент за участие в операцията на Европейския съюз в Босна и Херцеговина – АЛТЕА. Събитието се състоя на централния площад в Сливен пред паметника на Хаджи Димитър. Генерал Симеон Симеонов прие строя и поздрави военнослужещите. В обръщението си към тях той ги поздрави за добрата подготовка, която е отчетена по време на проверката, извършена от комисията по сертифицирането. Пожела им да изпълнят достойно своя дълг и да се завърнат живи и здрави.
Цялостната подготовка на контингента е проведена във  военно формирование 22220, от чиито състав са заминаващите на мисия в  Босна и Херцеговина. Командир на формированието е  полковник Христо Стаматов. В словото ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени