• Военнослужещи от Сухопътните войски отбелязаха 121 години от гибелта на Гоце Делчев в Благоевград

  • Представяне на бойни знамена и униформи под надслов „За честта и славата”, посветено на 6-ти май - Ден на храбростта и празник на Българската армия в гарнизон Благоевград

  • Събития по повод 6-ти май - Ден на храбростта и празник на Българската армия в гарнизон Асеновград

   
   
НОВИНИ
1 ... 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 ... 624
Обучение и усвояване на нов звукометричен комплекс новопридобит за артилерийските формирования.
Процеса на усвояване и въвеждане в експлоатация е поредната стъпка от модернизацията и постигането на оперативна съвместимост със съюзниците в НАТО и изпълнение на задачите за защита на страната.
 
На 20 и 21 февруари, в Център за подготовка на специалисти - Сливен се проведе работна среща със специалистите и отговорниците по физическата подготовка и спортната дейност във формированията на Сухопътните войски под ръководството на полковник Георги Малинов и подполковник Петьо Костов от Командването на Сухопътните войски.
Полковник Данчо Николов заместник-командир на ЦПС откри срещата и пожела на участниците високи резултати в шампионатите през 2024 г.
На срещата беше извършен анализ на физическата подготовка за 2023 година. Бяха набелязани мерки за подобряване на спортната база, придобиване на нова екипировка и обсъдени правилата за провеждане на военните шампионати. Беше разгледана новата визия на Командването за въвеждане на дисциплината „Специална лична ... още
Днес 20.02.2024 г., в 101 алпийски полк бе проведена официална визита от Корпуса на военните аташета в България. По време на посещението командирът на полка подполковник Стефан Димов изнесе брифинг и запозна гостите с историята на полка и серията от учения „Родопи“. Посещението продължи на връх „Перелик”, където бе направен показ на ски екипировка, оборудване и импровизирани съоръжения за оцеляване и бяха демонстрирани тактически действия за придвижване на патрул в планинско-гориста местност през зимата с използването на ски и моторни шейни. Демонстрацията завърши с операция по търсене и спасяване на пострадал от лавина.
 
Днес, 19 февруари, продължиха възпоменателните церемонии по повод 151-ата годишнина от гибелта на Апостола на свободата. Военнослужещи от Сухопътните войски положиха венци и цветя пред паметниците на Дякона в Плевен, Сливен, Смолян, Шумен, Димитровград, Петрич, Асеновград, Белене, Пловдив и Елин Пелин.
В  Карлово, родният град на Васил Левски, военнослужещи от състава на 61-ва Стрямска механизирана бригада участваха във  възпоменателен митинг-поклонение пред паметника на Апостола, където в знак на признателност бяха поднесени венци, цветя и гирлянд на славата.
 Преклонението завърши с шествие до Националния музей „Васил Левски“.
„Ако спечеля , печеля за цял народ – ако загубя, губя само мене си“!
 
На 18 февруари 2024 г., на площад „Васил Левски” в гр. Карлово се проведе възпоменателна церемония по повод 151 години от обесването на Апостола на българската свобода Васил Левски, с участието на военния духов оркестър и представителни роти от 61-ва механизирана бригада, от състава на Сухопътните войски.
Да се преклонят пред живота и делото на най-значимата героична личност в историята на България на площада присъстваха: председателят на Народното събрание на Република България г-н Росен Желязков, кметът на Община Карлово д-р Емил Кабаиванов, Негово Високопреосвещенство Пловдивски митрополит Николай, изпълняващият функциите главен прокурор на Република България г-н Борислав Сарафов, областният управител на област Пловдив д-р инж. Илия Зюмбилев, командирът на ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени