На 20 февруари, на централния площад в град Хасково се проведе ритуал по тържествено посрещане на военнослужещите от 12-ти контингент от въоръжените сили на Република България, участвали в операцията на Европейския съюз в Босна и Херцеговина «АЛТЕА» и награждаване на военнослужещи, отличили се  по време на спасително-евакуационните дейности при неотдавнашните наводнения в с. Бисер. В ритуала участваха министърът на отбраната Аню Ангелов, началникът на отбраната генерал Симеон Симеонов,  командирът на Сухопътните войски генерал-майор Стефан Василев, областният управител на Хасково Ирена Узунова, заместник-кметът на община Харманли Минко Ангелов, депутати и граждани.

Министърът на отбраната Аню Ангелов благодари на военнослужещите, участвали в операция „Алтея” и ги награди със  знак за „Участие в мисия”. Със своя заповед той награди 6 военнослужещи военно формирование 52740 – Хасково, отличили се по по време на спасителните операции в наводнените райони в област Хасково. Поздрав и благодарност за професионално изпълнените задължения по време на мисията  и оказаната помощ на населението по време на наводненията отправи към  военнослужещите и началникът на отбраната генерал Симеонов. Той награди с предметни награди 4 военнослужещи от контингента, завърнал се от мисия и 34 военнослужещи за бързите и адекватни действия при оказването на помощ на населението  в           с. Бисер.

За проявения професионализъм и чувство за отговорност по време на мисията в Босна и Херцеговина командирът на Сухопътните войски генерал-майор Стефан Василев награди  5 военнослужещи, а с друга своя заповед награди 18 военнослужещи от състава на военно формирования 52740 – Хасково, отличили се в спасително-екавакуационните дейности в с. Бисер.

Copyright © 2023 Сухопътни войски. Всички права запазени