Днес, 3 февруари 2012 г. бригаден генерал Нейко Ненов – заместник-командир на Сухопътните войски, прие в командването на Сухопътните войски представителите на многонационална бригада „Югоизточна Европа”, водени от началника на щаба на бригадата полковник Йоанас Хаджидимос. Инспектиращата група, в която бяха включени представители на 5 нации, бе на тридневно посещение в България с цел да провери готовността на подразделение от Сухопътните войски, декларирано за включване в състава на многонационалната бригада.

Полковник Хаджидимос изказа своето възхищение от отличната подготовка на военнослужещите от военно формирование 48430 – Стара Загора и от професионализма им, демонстриран по време на тактическото учение, проведено преди два дни на полигон «Люляк» край Стара Загора и изрази своята увереност, че те ще се влеят без проблем в състава на бригадата.

От своя страна бригаден генерал Ненов сподели своя опит като командир на многонационалната бригада по време подготовката и дислоцирането на щаба на бригадата в състава на ISAF, Афганистан. Той наблегна на факта, че няма непреодолими препятствия, когато имаш на разположение отлични професионалисти, сработени в екип, каквито са били неговите подчинени.

Полковник Хаджидимос запозна бригаден генерал Ненов с предстоящите през годината учения, едно от които ще се проведе в България и проектите, по които работи многонационалната бригада, както и с усилията на ръководството да популяризира дейността и значението й пред нациите – участнички, НАТО и Европейските сили за сигурност.

Срещата завърши с размяна на плакети.

Copyright © 2023 Сухопътни войски. Всички права запазени