На 03.02.2012г. от 11.00 часа на площада пред община Стара Загора се проведе тържествен ритуал по посрещане на военнослужещите от 21 /двадесет и първи/ контингент от Българската армия, участвал в операцията на Международните сили за сигурност в Кабул – Афганистан.

На мероприятието присъстваха началникът на отбраната генерал Симеон Симеонов, командващият съвместното командване на силите генерал – лейтенант Атанас Самандов, командирът на Сухопътните войски генерал – майор Стефан Василев; областният управител на област Стара Загора господин Недялко Недялков, зам. кметът на община Стара Загора господин Йордан Николов и председателят на общински съвет Стара Загора господин Емил Христов.

От името на министъра на отбраната на Република България с награден знак “За отлична служба” – I- ва степен беше награден национален командир на контингента полковник Петко Илиев МАРИНОВ. Отличили се по време на мисията военнослужещи бяха наградени с предметни награди от името на Министъра на отбраната на Република България г-н Аню Ангелов, началника на отбраната генерал Симеон Симеонов и командващия на Съвместното командване на силите генерал-лейтенант Атанас Самандов.

Командирът на Сухопътните войски генерал-майор Стефан Василев награди  11 военнослужещи с предметни награди и грамоти. Той изрази своята благодарност към военнослужещите, участвали в мисията за проявения професионализъм и за това, че със службата си допринасят за утвърждаването на авторитета на Сухопътните войски  сред коалиционните ни партньори.

          Заместник – кметът на община Стара Загора господин Йордан Николов изрази своята благодарност към военнослужещите и сподели, че е горд от постигнатото от тях в Афганистан.

Copyright © 2023 Сухопътни войски. Всички права запазени