Седемдесет и седем новоназначени военнослужещи във военните формирования от състава на 2-ра механизирана бригада и в Единния център за начална подготовка – Плевен, положиха военна клетва, днес, 7 януари. Ритуалите се проведоха във войсковите райони на 38-ми механизиран батальон – Стара Загора, 31-ви механизиран батальон – Хасково и ЕЦНП - Плевен.

Тридесет и пет военнослужещи в Стара Загора, тридесет и трима в  Хасково и девет в Плевен целунаха бойното знаме и се заклеха да служат вярно и предано на народ и Родина.

Командирите на ЕЦНП полковник Марин Господинов, на 31-ви механизиран батальон подполковник Светослав Годинов и заместник–командирът на 38-ми механизиран батальон майор Николай Трифонов приветстваха младите войници и им напомниха светостта на този незабравим ден.

Утре, 8 януари, още шестдесет и двама новоназначени военнослужещи във военните формирования в гарнизон Ямбол от състава на 2-ра механизирана бригада и двадесет и девет в 78-ми батальон за осигуряване – София ще положат военна клетва.


 

Copyright © 2021 Сухопътни войски. Всички права запазени