Конференцията се провежда от 25 до 27 август в района на УП „Корен“ край Хасково.
„ Целта на предстоящата тридневна работа е да приключим окончантелно планирането на най-мащабното учение на Сухопътни войски за годината“ заяви бригаден генерал Валери Цолов заместник-командир на СВ, който е и офицер провеждащ учението  при откриването на заключителната координираща конференция за тактическото учение с 61 мбр – Карлово  „Балканска стена 20“.
За участие през три дни са привлечени повече от седемдесет военнослужещи от Командването и всички участващи формирования на Сухопътните войски, СКС, ВВС, ВМА, Служба „Военна полиция“ и СВ на САЩ в Европа.
През първия ден участниците, разпределени в четири работни синдиката,  дискутират  всички аспекти, свързани с приключване на планирането, осигуряването  и провеждането на учението. На следващия ден предстои рекогносцировка на районите, в които ще се водят действия по планирания сценарий.
„Моите очаквания са, в последния ден на конференцията да не остане нито един неуточнен детайл от планирането на това учение“ . С тези думи генерал Цолов пожела ползотворна работа на участниците.

Copyright © 2021 Сухопътни войски. Всички права запазени