В изпълнение на Указания на заместник-началника на отбраната Емил Ефтимов и със заповед на командира на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов в два последователни дни военнослужещи от различни формирования на Сухопътните войски развърнаха военнополеви болници в градовете Пловдив и Русе в рамките на съвместна тренировка с Националния оперативен щаб, Министерството на спорта, Министерството на здравеопазването, Държавна агенция „Държавен резерв и военновременни запаси“ и областните администрации.

На 24 март в Пловдив военнослужещи от 110 логистичен полк, под ръководството на командира на полка полковник Костадин Добрев, извършиха транспортиране на материални средства /легла, дюшеци, възглавници и чаршафи/ от териториална дирекция „Държавен резерв и военновременни запаси” - Пловдив (база Белозем) до спортна зала „Колодрума” - Пловдив.  В задачата бяха включени 80 военнослужещи от състава на полка с 15 единици техника.

Днес, 25 март, за изграждане на военнополева болница в зала „Арена“ - Русе, под ръководството на командира на в.ф.34200 – Шумен полковник Добромир Добрев, в момента са задействани два модула.

 Единият модул за товарене и подвоз под ръководството на капитан Момчил Димчев от в.ф. 54060 – Шумен е съставен от 45 военнослужещи, които товарят необходимото имущество – легла и дюшеци от базата на ДА „Държавен резерв и военновременни запаси“ в село Калипетрово, общ. Силистра.

Вторият модул в състав 51 военнослужещи от в.ф. 34200 – Шумен е под ръководството на капитан Илко Илиев. Модулът е за изграждане на болницата. 

За изпълнение на задачата са включени и 12 военнослужещи от Центъра за подготовка на специалисти - Сливен ( в.ф. 32420 – Русе) под ръководството на капитан Николай Гетов.


 

Copyright © 2020 Сухопътни войски. Всички права запазени