Днес, 08 януари, военнослужещите от 61-ва Стрямска механизирана бригада съвместно с Община Карлово отбелязаха 142-ата годишнина от Освобождението на града. В мероприятието участие взеха военният духов оркестър и почетен караул от състава на бригадата.

Тържественото честване на годишнината от Освобождението на града започна с поднасяне на цветя пред Пулевата къща, в която се е намирал щабът на руската армия и е отсядал генерал Карцов. Слово за героизма на руските воини и българската войска, дали живота си за освобождението на града, произнесе  директорът на историческия музей Мария Деянова.

Честването продължи с шествие до паметника на генерал-лейтенант Павел Карцов, където подвигът и саможертвата на освободителите бяха почетени с поднасяне на венци и цветя.

На ритуала присъстваха кметът на Община Карлово д-р Емил Кабаиванов, Веска Ненчева и Данка Люртова – народни представители в 44-то Народно събрание, полковник Мирослав Костадинов – заместник-командир на 61-ва мбр, представители на местната власт, на военно-патриотичните организации, граждани и гости на Карлово.


 

Copyright © 2020 Сухопътни войски. Всички права запазени