На днешния празничен ден, 2 август, в който България скланя глава пред подвига на героите на Илинденско-Преображенското въстание, от двете страни на Балкана – Благоевград и Враца, новоназначени военнослужещи в Бригадното командване дадоха обет за вярност към род и Родина. В присъствието на официални гости и развълнувани близки и приятели те изрекоха  сакралните слова „ЗАКЛЕХ СЕ!“.
В Благоевград командирът на Бригадното командване полковник Красимир Кръстев поздрави военнослужещите по повод тържественото полагане на военна клетва. В обръщението си към тях той ги призова да отдават всичките си сили, енергия и ентусиазъм, да бъдат стабилни и сигурни защитници на Отечеството и да водят системна и старателна подготовка, за да изпълняват своите конституционни задължения и никога да не погазват клетвения дълг. В заключение, полковник Кръстев изрази своята увереност, че новоназначените военнослужещи ще бъдат достойни приемници и продължители на славните традиции на Българската армия.
След края на ритуала военнослужещите взеха участие в организираното честване по полагане на венци и цветя в знак на признателност по повод 116 години от  Илинденско-Преображенското въстание.
Пред паметника на Гоце Делчев военнослужещи, стотици граждани и гости на града се поклониха пред подвига на достойните герои, загинали във въстанието, останало в историята като символ на порива на нашите деди за политическо и духовно освобождение и обединение на българския народ.

Copyright © 2019 Сухопътни войски. Всички права запазени