На 13 юли, при много добра организация от страна на домакините – Единния център за начална подготовка - Плевен, се проведоха състезания по теглене на въже, преобръщане на гума и най-добър пехотен отбор.

В състезанието „теглене на въже“ за време 1 минута победител е отборът на Грузия, второто място зае отборът на  Румъния, трети - на България.

В състезанието „преобръщане на гума“ победител e редник Джак Ван Грайзен  от отбора на САЩ, второто място зае редник Джорджин Лусиан от отбора на  Румъния,  трети е редник Расте Шеху от Албания.

В състезанието „най-добър пехотен отбор“  победител е отборът на Албания, второто място зае отборът на морската пехота на САЩ, трети е отборът на България. В това състезание се излъчиха и индивидуални победители от Албания и морската пехота на САЩ.

          Спортната надпревара започна с бягане 1 километър и стрелба от три положения (легнал, прав и на колене). Особенното при формиране на общото време е, че при попадение в белия сектор на мишената се приспадат 5 секунди, а за всяко попадение в черния правоъгълник – 3 секунди.

Програмата на културния ден завърши с концерт в театъра на учебен полигон „Ново село“ с изпълнения на духовия оркестър на 2-ра Тунджанска механизирана бригада и фолклорен ансамбъл „Веселяци”, съставен от участници в съвместната подготовка.

Специални поздравления и пожелания за бъдещи творчески постижения и успехи към оркестъра и диригента - капитан Цветан Василев, пожела заместник-командирът на Единния център за начална подготовка полковник Марин Господинов.

 

Copyright © 2019 Сухопътни войски. Всички права запазени